Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu

Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu - Alexandru Paleologu
Pret: 21,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTreptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu
  • Autor: Alexandru Paleologu
  • Editura: Cartea Romaneasca
  • Colectia: Critica / eseuri.seria de autor ?alexandru paleologu?
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 973-23-1746-9
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: 130x200
Comanda acum "Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu - Alexandru Paleologu" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
?Alexandru Paleologu este atit de coerent in demonstratiile lui, incit m-am surprins, citindu-l, ca-mi ignor propriile pareri si ma las fermecat de ale autorului. Extraordinara la el nu este eruditia pur si simplu (uimitoare), ci firescul ei. Nimic nu e ostentativ, scos acum, proaspat, din carti, nimic nu e inert material, inutil ideii critice. Referinta, citatul, parantezele sint spontane, ca o limba materna in care te-ai deprins sa-ti traduci automat gindurile." (Nicolae Manolescu)

?Exista, fara indoiala, raspunsuri pertinente la intrebari puse anapoda. Dincolo de caracterul doct al unor atare texte de referinta, conteaza in primul rind aventura umana pe care ele o reprezinta si viata care anima eruditia lor. Or, cartea tatalui meu despre Sadoveanu tocmai asta e inainte de toate: o cautare a sinelui propriu si un indreptar pentru oricine se angajeaza pe aceeasi cale. Paradoxul este ca aceasta carte de critica literara despre un clasic al literaturii romane reprezinta totodata o subtila confesiune sau, in limbaj masonic, un discret testament filosofic." (Toader Paleologu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu
Cartea Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Treptele lumii sau calea catre sine a lui Mihail Sadoveanu - Alexandru Paleologu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cuvinte din exil - Norman Manea, Hannes Stein Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Norman Manea, Hannes Stein
14,20 lei
De veghe in oglinda - Mircea Mihaies Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Mircea Mihaies
22,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri