Trepte in sus, trepte in jos

Trepte in sus, trepte in jos - S. Damian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTrepte in sus, trepte in jos
Comanda acum "Trepte in sus, trepte in jos - S. Damian" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
?Intotdeauna m-a impresionat felul in care, plecind din tara, S. Damian nu s-a desprins de marile ei probleme, ci a parut, dimpotriva, sa le descopere si sa se identifice cu ele. Universitatea din Heidelberg, unde a predat in anii '80, a devenit un punct de sprijin al scriitorilor romani si al incercarilor lor disperate de a-si inventa libertatea. Pentru mine el a fost cel ce a facut sa rasune in lumea libera tacerea in care eram zidita in tara mea. Solidaritatea literara, care mi-a facut atit de bine atunci, am simtit-o continuindu-se in anii ' 90 pina azi, prin articolele, studiile, cartile publicate in Romania. S. Damian a fost in aceasta atit de tulbure tranzitie nu numai unul dintre cei mai prolifici critici literari, ci si un spirit echilibrat si o minte limpede care a incercat sa imprumute inaintarii noastre spre Vest experienta sa europeana si colegialitatea sa riguroasa. Asemenea celor publicate pina acum, aceasta carte se adauga nu numai operei sale, ci si spiritului critic, constructiv si civilizat, care niciodata nu ne prisoseste." (Ana Blandiana)

Cuprins: Cine a incalcat regula jocului ? Vina calaretului ? Omul care invirte roata ? Pofta de a spune de-a-ndoaselea ? O plimbare cu bucluc ? Par de aur, si de cenusa ? Ceea ce iese din canon ? Cei blinzi cu inima de piatra ? Micile infirmitati ale oamenilor mari ? Vizionari si egomani ? Pe plaja pustie ? In galop pe calul nazdravan ? Abandonul ? Numai un patetism desuet?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Trepte in sus, trepte in jos
Cartea Trepte in sus, trepte in jos in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Trepte in sus, trepte in jos - S. Damian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Opere. Volumul V + VI. Publicistica - Tudor Arghezi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Tudor Arghezi
105,00 lei
Aripile Arhanghelului Mihail - Dan Stanca Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dan Stanca
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana