Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700)

Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700) - Jaroslav Pelikan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTraditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700)
  • Autor: Jaroslav Pelikan
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Religie
  • ISBN: 978-973-46-0790-7
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 392
  • Format carte: 160 x 235 mm
Comanda acum "Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700) - Jaroslav Pelikan" de pe libraria ishop la pretul de 90,15 lei
Descriere carte:
Traducere si note de Mihai‑Silviu Chirila Volumul care incheie monumentalul proiect Traditia crestina , opera a unuia dintre cei mai mari teologi ai secolului XX. Rationalism, agnosticism si incredere nemasurata in capacitatea stiintei de a raspunde la orice intrebare, pe de o parte; pietism, misticism ce imbraca adesea forme excesive si o viziune apocaliptica, pe de alt a parte – astfel ar putea fi descrise raporturile dintre cultura moderna si teologia crestina dupa 1700. Al cincilea volum din monumentala lucrare Traditia crestina a lui Jaroslav Pelikan prezinta evolutia gindirii crestine in perioada care a urmat Reformei si adaptarea mesajului evanghelic la o cultura secularizata, in care acesta trebuie sa se confrunte cu indiferentismul si cu o veritabila „piata” a ideilor religioase. Dovedind obiectivitate in tratarea cauzelor care au dus la criza spirituala a lumii moderne, lucrarea se constituie intr-un posibil punct de pornire pentru reconcilierea dintre cultura si teologie, in asa fel incit Hristos sa intre din nou in cetate, iar lumea sa-si reia calatoria catre Dumnezeu.  „Asemenea seriei pe care o incheie in mod stralucit, acest volum poate fi recomandat fara rezerve drept cea mai buna si mai ampla introducere in subiect disponibila in prezent.” ( Alister E. McGrath, Times Higher Education Supplement )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700)
Cartea Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Traditia crestina. O istorie a dezvoltarii doctrinei.Volumul al V-lea: Doctrina crestina si cultura moderna (de la 1700) - Jaroslav Pelikan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Filosofia si istoria religiilor - Suciu Alexandru Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Suciu Alexandru
23,75 lei
Libertate si Credinta - Preot Ioan-Tiberiu Visan Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Preot Ioan-Tiberiu Visan
36,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie