Tovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman

Tovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman - Mihail Vakulovski
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman
Comanda acum "Tovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman - Mihail Vakulovski" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Student la Chisinau de Mihail Vakulovski este primul rockman din trilogia Tovarasi de camera. O trilogie prin care trece Prutul odata cu anii de ucenicie ai studentului Hai - anii marilor schimbari social-politice din Estul Europei, cu efectele lor imprevizibile, supuse capriciilor istoriei. Amestecul de umor, ironie si realitate bruta, neinduratoare - uneori lipsit de pudoare, dar niciodata gratuit - descrie rostogolirea acestui rockman colturos peste granitele de cuvinte si forta lui subtila de celebrare a vietii. Un a nti-bildungsroman existential, de o sinceritate dezarmanta, scris intr-un limbaj viu, autentic, cu elemente de roman epistolar, realist, istoric, naturalist, despre o lume plina de forta si culoare.

"Este o carte scrisa cu o voluptate care usor poate deveni contaminanta pentru cititor. In spatele acestei placeri ar putea sa ne scape aspecte serioase si chiar grave. Epoca descrisa de autor - fix tranzitia de la socialism la comunism, de la URSS la independenta, de la moldovenism la romanism - e prezentata in planul doi, ca si cum nu ar conta foarte tare, ceea ce reprezinta o stratagema perfida. Personajul principal insusi (in care am intrezarit unele trasaturi ale obiectului, desi nu sint sigur) este scriitor, dar nu mai e vorba de intelectualul acela firav si delicat pe care il cunoastem, ci de unul care stie sa se intretina cu superintelectuali si, deopotriva, cu superbanditi sau super menti. El citeste tot ce-i cade in mina, mina cu care stie sa aplice procedee de karate ucigatoare la propriu." (Constantin Cheianu)

"Prima varianta a rockmanului Tovarasi de camera. Student la Chisinau a fost terminata acum 15-16 ani, de partea cealalta a Prutului (care trece prin trilogie), dar la fiecare re-lectura ma lasam in voia personajelor si intram fascinat in jocul & lumea lor intensa si plina de viata. Riscam sa (re)devin unul dintre ele, asa ca am hotarit (pe neprins de veste si pentru ele, si pentru mine) sa le re-dau vietii, refacind iar si iar manuscrisul (astfel intrind din nou in atmosfera naratiunii) si trimitindu-l la editura. Rockmanul a fost scris cu multa placere si sper ca lectura sa fie asijderea!" (Mihail Vakulovski)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman
Cartea Tovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tovarasi de camera. Student la Chisinau. Rockman - Mihail Vakulovski" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ritualul Noptii - Stanca Dan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Stanca Dan
13,41 lei
Adela - Garabet Ibraileanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Garabet Ibraileanu
9,50 lei
Omul Cu O Singura Aripa - Visniec Matei Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Visniec Matei
15,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana