Toamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian

Toamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian - Radu Paraschivescu Antoaneta Ralian
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roToamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian
Comanda acum "Toamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian - Radu Paraschivescu Antoaneta Ralian" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
"Toamna decanei prezinta cititorilor spectacolul unei existente din care n-au lipsit cumpenele, dramele, dislocarile. O viata compusa din renuntari, pasiuni, succese, deziluzii, spaime, intuitii, angoase si bucurii. O viata schimonosita de convulsii ideologice si innobilata de prietenii inalte. O viata-slalom, o viata-arsura, o viata-caleidoscop si, de ce nu?, o viata-document. Antoaneta Ralian nu este - si nu stiu sa fi fost vreodata - grefierul acru al propriului destin. Prezenta ei destinde in loc sa crispeze. Avem de-a face cu un om care vorbeste si scrie sampanizat, cu sinceritate, cu umor si cu o vioiciune pe care nu i-a avariat-o nici una dintre incercarile carora a fost supusa. Acum, in popas pe acoperisul varstei, Antoaneta Ralian accepta sa-si aduca aminte cum a fost. Daca nu pentru un volum de memorii, macar pentru curiozitatea mereu treaza care ne insoteste intrebarile." (Radu PARASCHIVESCU)

"Cred ca motorul supravietuirii e vitalitatea, dinamismul in limita puterilor, setea de nou, curiozitatea pentru tot ce se intampla in jur, senzatia impusa ca esti inca in circuit. Nu recapitularea, cu inerentele-i regrete si remuscari pentru fapte ireversibile, nu fuga in trecut, ci ancorarea in prezent (oricat ar fi el de urat), adaptarea la acest prezent. In afara de varsta, eu trebuie sa lupt cu singuratatea totala, cu deteriorarea crescanda a sanatatii, cu invaliditatea, cu diverse dureri fizice. Si lupt, cat oi mai putea lupta. Probabil ca e ceva care tine de ingredientele din coca, nu stiu. Poate ca sunt mai puternica decat cred. Ma inconjor de oameni tineri - e un soi de vampirism, ma infrupt din tineretea si din energia lor. E-adevarat, uneori situatia ma depaseste, dar nu-mi dau voie sa obosesc. Nu-mi dau voie sa ma plictisesc. Nici sa sper, nici sa fac proiecte. Stiu ca timpul mi se comprima vazand cu ochii. Il vad grafic cum se ingusteaza in fata mea. Dar refuz sa-mi plang de mila. Ma agat de orice placere." (Antoaneta RALIAN)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Toamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian
Cartea Toamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Toamna decanei Convorbiri cu Antoaneta Ralian - Radu Paraschivescu Antoaneta Ralian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Armele seductiei. Dialoguri - Dora Pavel Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Dora Pavel
51,30 lei
Naravuri romanesti. Texte de atitudine - Ruxandra Cesereanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Ruxandra Cesereanu
21,80 lei
Libertatea urii - Cristian Tudor Popescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Publicistica / Interviuri
Cristian Tudor Popescu
18,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Publicistica / InterviuriCarti recomandate din categoria Publicistica / Interviuri