Thera

Thera - Zeruya Shalev
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roThera
Comanda acum "Thera - Zeruya Shalev" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Zeruya Shalev este autoarea bestsellerului Sot si sotie.  

Thera este ultimul volum al trilo­giei din care mai fac parte Viata amoroasa (1997) si Sot si sotie (2000), dedicata conflictului intre moder­nitate si traditie, asa cum se reflecta acesta in viata personala si de cuplu, dar si in relatiile de prietenie din Israelul zilelor noastre.  

Ella Mller, protagonista romanului Thera , este o femeie care se hotaraste pe neasteptate sa-si paraseasca sotul si pasnica viata familiala pentru a se regasi si a experi­menta libertatea si independenta. Numai ca se izbeste de o realitate dureroasa: dezaprobarea celor apropiati, care nu inteleg motivele acestei decizii, indoielile si remuscarile, sentimentul de vina si problemele de adap­tare la o noua viata ale fiului sau o determina sa tinjeasca tocmai dupa siguranta si linistea, acum ideali­zate, ale familiei a carei iluzie fragila de stabilitate ea insasi a destramat-o.

Asemenea celorlalte romane ale Zeruyei Shalev, Thera construieste o perspectiva sumbra, conflictuala asupra relatiilor dintre barbati si femei. Viata de cuplu este sufocanta, pentru ca vina si amenintarea despartirii otravesc aerul. In afara cuplului este la fel de sufocant, pentru ca nu exista suficient oxigen ca sa sustina viata. Zeruya Shalev descrie instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ura, de la seninatate la angoasa, uneori pe parcursul unei singure fraze. Singura certitudine este dorinta, dar pina si ea poate slabi. Pentru personajele ei, dragostea nu este niciodata de ajuns, daca ai doar asta e ca si cum nu ai avea nimic, pentru ca vina este intotdeauna mai puternica, mai durabila. ( Libration )  

In toate romanele mele, femeile se iluzioneaza ca barbatii le pot salva, ca dragostea le poate salva, cu totii credem ca daca intilnesti iubirea vei fi fericit. Eu incerc sa arat ca dragostea singura nu ajunge, ca sentimentul acesta este extrem de fragil, ca solutia ar fi sa dai un sens actiunilor tale. (Zeruya Shalev)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Thera
Cartea Thera in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Thera - Zeruya Shalev" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Arlington Park - Rachel Cusk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Rachel Cusk
22,50 lei
Cautatorul de capete - Antonio Ortuno Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Antonio Ortuno
25,89 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala