Vertigo.Lista infinita

Vertigo.Lista infinita - Umberto Eco
Pret: 142,40 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roVertigo.Lista infinita
Comanda acum "Vertigo.Lista infinita - Umberto Eco" de pe libraria ishop la pretul de 142,40 lei
Descriere carte:
In Iliada, intalnim doua modalitati de reprezentare. Prima este exemplificata prin descrierea scutului lui Ahile de catre Homer: este o forma desavarsita si completa in care Vulcanus povesteste ceea ce se cunostea despre un oras, zona agricola din jur, razboaiele si riturile inchinate pacii, specifice acestuia. Cealalta apare odata cu neputinta poetului de a face cunoscute numarul si identitatea tuturor razboinicilor ahei: desi cere ajutorul muzelor, trebuie sa se limiteze la asa-zisul, de altfel nesfarsitul, catalog al navelor, care se termina, intr-o forma ideala, cu etcaetera. Cea de-a doua modalitate a reprezentarii este enumerarea sau insiruirea. Exista enumerari limitate, care au scopuri practice, precum catalogul tuturor cartilor dintr-o biblioteca; dar exista si cele care vor sa sugereze marimi nenumarate si care ne angreneaza in valtoarea infinitului. Antologia reunita in acest volum dovedeste bogatia infinita a enumerarilor din istoria seculara a literaturii, de la Hesiod la Joyce, de la Iezechiel la Gadda. Adesea, sunt intocmite doar de dragul insiruirii, al muzicalitatii sau chiar dintr-o placere ametitoare de a reuni elemente lipsite de o legatura specifica, asa cum se intampla in cazul enumerarilor haotice. Dar aceasta lucrare nu are doar meritul de a dezvalui o forma literara, rar studiata; evidentiaza, de asemenea, capacitatea artelor figurative de a sugera enumerari nesfarsite, chiar si atunci cand reprezentarea pare strict limitata de rama tabloului. Astfel, cititorul va regasi in aceste pagini o insiruire de imagini care il vor determina sa simta valtoarea infinitului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Vertigo.Lista infinita
Cartea Vertigo.Lista infinita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Vertigo.Lista infinita - Umberto Eco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cold Mountain - Charles Frazier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charles Frazier
31,25 lei
Autorul, la rampa! - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
28,02 lei
Pavilionul cancerosilor (2 volume) - Alexandr Soljenitin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alexandr Soljenitin
27,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala