Testamentul lui Ariel Sharon

Testamentul lui Ariel Sharon - Michel Gurfinkiel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTestamentul lui Ariel Sharon
Comanda acum "Testamentul lui Ariel Sharon - Michel Gurfinkiel" de pe libraria ishop la pretul de 23,18 lei
Descriere carte:
Un document exceptional despre un destin exceptional.

Cine este cu adevarat Ariel Sharon? E oare generalul neinfricat cu suvita blonda pe frunte care a traversat Canalul Suez? E oare seful razboinic hotarat in lupta, care isi elimina adversarii, sau un om al pacii? Sau e Sharon din ultima sa perioada, un adevarat "de Gaulle israelian", care a taiat nodul gordian al Gazei si a revolutionat viata politica a tarii sale, formand un partid cu fostul sau adversar Shimon Peres. Vizionarul care, schimband Israelul, a incercat sa ajute intregul Orient Mijlociu sa se schimbe si el...

Michel Gurfinkiel face o adevarata ancheta, inlatura ideile preconcepute, dezvaluie adevarata fata a unor evenimente aproape uitate: prima "deschidere spre stanga" a lui Sharon in 1976, complotul unei parti a administratiei Reagan contra Israelului in 1982, pactul cu Ehud Barak in 2000... Intalnirile cu Sharon si numeroasele marturii inedite i au permis sa reconstituie, pagina dupa pagina, filozofia politica si geopolitica a lui Sharon, bazata pe trei exigente: statornicirea, siguranta frontierelor, respingerea oricarui dogmatism.

Autorul dezvaluie convergentele, din ce in ce mai clare, intre destinul Israelului si cel al Occidentului sau al tarilor musulmane libere in fata jihadismului si al organizatiilor Al Qaida si Hamas.

Istoric, scriitor, Michel Gurfinkiel este redactor sef la publicatia Valeurs actuelles, editorialist la Wall Street Journal si expert mondial in problemele Orientului Apropiat si Orientului Mijlociu.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Testamentul lui Ariel Sharon
Cartea Testamentul lui Ariel Sharon in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Testamentul lui Ariel Sharon - Michel Gurfinkiel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Strategiile puterii - George Grisham Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
George Grisham
7,89 lei
Terorismul intelectual - Sevillia Jean Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Sevillia Jean
24,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica