Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor

Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor - John Maynard Keynes
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTeoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor
Comanda acum "Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor - John Maynard Keynes" de pe libraria ishop la pretul de 74,00 lei
Descriere carte:

Cu o introducere de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie 2008.

Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor de John Maynard Keynes este prima carte din Co-lectia de economie, un proiect realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de OTP Bank o selectie de carti clasice despre principiile de functionare a economiei.

In 1936, Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor a socat atat lumea academica, cat si cercurile politice. Cu totii stiau ca politicile economice recomandate de economistii neoclasici nu mai erau functionale, dar de-abia acum intelegeau ca devenisera inaplicabile, dat fiind noul context economic si politic. Cartea taia toate nodurile Gordiene ale dezbaterilor pe tema determinarii productiei globale si, in consecinta, a folosirii mainii de lucru, considerand ca factorul determinant poate fi cererea agregata.

Printre conceptele revolutionare promovate de Keynes se numara: imposibilitatea echilibrului dintre oferta si cererea de bunuri si servicii, conducand in cele din urma la disfunctiuni precum somajul; ineficienta mecanismelor concurentiale ale pietei libere de a asigura si mentine echilibrul economic; posibilitatea de a utiliza politicile fiscale si monetare pentru a elimina recesiunile si a controla boom-ul economic.

Cartea a declansat dezbateri inca de la publicare, iar acestea nu au luat sfarsit nici in prezent. Fiecare recesiune sau criza economica a fost insotita de reevaluarea teoriilor lui Keynes.

Indiferent de dezvoltarile ulterioare, Keynes si cartea sa inca reprezinta punctul de cotitura catre noua intelegere a stiintei economiei. Nici o generatie de economisti nu poate porni in cariera fara a aprofunda teoria keynesiana.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor
Cartea Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor - John Maynard Keynes" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Economie, epistemologie si previziune - Tiberiu Schatteles Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Tiberiu Schatteles
0,00 lei
In cadere libera - Joseph E. Stiglitz Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Joseph E. Stiglitz
84,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie