Elogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei

Elogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei - Carl Honor
Pret: 47,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roElogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei
  • Autor: Carl Honor
  • Editura: Editura Publica
  • Colectia: Stiinte sociale
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-88750-3-6
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 280
  • Format carte: 14.5 x 20.5 cm
Comanda acum "Elogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei - Carl Honor" de pe libraria ishop la pretul de 47,00 lei
Descriere carte:

Elogiu lentorii pune sub semnul indoielii cultul vitezei, examineaza tendinta moderna de viteza si prevede un trend mondial, acela de franare a vitezei. A fost tradusa in peste 30 de limbi si a devenit bestseller in multe tari.

Cartea descrie modul in care lumea a ajuns sa fie blocata pe pozitia de repede inainte" si cum din ce in ce mai multi oameni incetinesc. Cu alte cuvinte, este vorba despre o revolutie culturala care demitizeaza sloganul: repede este intotdeauna cel mai bine".

Filozofia lentorii nu inseamna insa sa faci totul in pas cu melcul, ci toate lucrurile trebuie facute in ritmul lor. Savurati orele si minutele in loc sa le numarati! Faceti totul cat se poate de bine, nu cat se poate de repede! Este vorba de calitate, nu cantitate, in tot ceea ce ne priveste, de la slujba la hrana sau la cresterea copiilor.

De cel putin 200 de ani, romanticii, transcedentalistii, chiar si hipiotii apara idealurile miscarii lente. insa ideea miscarii lente" - care incearca sa unifice cele doua lumi: cea a vitezei si cea a incetinirii, pentru a veni de ajutor lumii de azi - este mult mai recenta.

Ne orientam catre un punct decisiv in istorie. Vietile noastre au devenit o cursa contra cronometru. Suntem mereu grabiti, incercand sa economisim un minut aici, cateva secunde in alta parte. Rationalismul ne scapa de sub control si devine rapidonalism; suntem capabili sa grabim momentele pretioase petrecute cu copiii nostri de la finalul zilei. Trebuie sa existe o cale mai buna, pentru ca traiul intr-un ritm exagerat de rapid nu inseamna trai cu adevarat. Este ceea ce ne spune Honor in carte.

Antrenanta si prietenoasa, un ghid inteligent, melanj de trivia istoric bine documentat si statistici contemporane. Anecdotele si umorul lui Honor transmit placerea si recompensa traita de insusi Honor de-a lungul pelegrinajului sau lent.
Sunday Express (UK)

Era timpul ca cineva sa puna problema mentalitatii de baza care ne regleaza metronomul zilnic. Cei care savureaza capitol cu capitol aceasta carte plina de speranta vor fi cei mai castigati. Mestesugita sa seduca, isi pune in evidenta mesajul subversiv, dar esential: remedierea.
Sunday Times (UK)

Elogiu lentorii ar putea fi antidotul vietilor noastre agitate.
See Magazine

Inovatia modului de abordare sta in caracterul practic al acestei carti.
The Japan Times

Grabiti-va sa mergeti in librarie!
Mail On Sunday



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Elogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei
Cartea Elogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Elogiu lentorii - O provocare adresata cultului vitezei - Carl Honor" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Investitii straine directe - Elena Moise Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Elena Moise
6,65 lei
Realism si relatii internationale - Stefani Guzzini Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Stefani Guzzini
35,15 lei
Aplicatii in econometrie - Tudorel Andrei , Liliana Spataru Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Tudorel Andrei , Liliana Spataru
25,65 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie