Constiinta unui liberal

Constiinta unui liberal - Paul Krugman
Pret: 62,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roConstiinta unui liberal
  • Autor: Paul Krugman
  • Editura: Editura Publica
  • Colectia: Co-lectia de economie
  • Categoria: Economie
  • ISBN: 978-973-1931-24-1
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 328
  • Format carte: 14.5 x 20.5 cm hardcover
Comanda acum "Constiinta unui liberal - Paul Krugman" de pe libraria ishop la pretul de 62,00 lei
Descriere carte:

In Constiinta unui liberal, Paul Krugman ia la bani marunti America secolului XX, incepand cu economia politica a Epocii de Aur, pana la anii Bush, despre care nu are o parere prea buna. El arata ca bunastarea si impasul economic nu apar de la sine, ci sunt create ca rezultat al politicilor guvernamentale. Nici America paturii de mijloc, rezultata din New Deal, nici America din ce in ce mai oligarhica a ultimilor ani nu au fost intamplatoare.

O critica a mainii ascunse a politicii care da la o parte mana invizibila a economiei, cartea economistului american este o trecere in revista a politicii si politicienilor americani, cu bunele si cu relele ei. Protagonistii sunt personaje celebre, precum Nixon, Reagan, Clinton sau Bush.Dar ei sunt doar punct de pornire pentru o discutie serioasa despre dreapta si stanga americane si despre principiile care unesc si impaca diferentele.

Constiinta unui liberal este o carte manifest care pune SUA intr-o noua lumina si pledeaza pentru principiile democratiei.

"Aceasta carte ar putea trezi si unele constiinte de la noi. Paul Krugman nu este un liberal asa cum intelegem noi liberalismul. El este un liberal american, opus conservatorismului radical republican, opus fundamentalismului de piata. De altfel, cartea e un raspuns peste timp la adresa unei carti din anii `60 a unui senator american, cu titlul Constiinta unui conservator. Constiinta lui Krugman a rezonat la cresterea inegalitatilor din societatea americana in deceniile care au dus la Marea Criza din 1929 si la similaritatea acelei situatii cu circumstantele care au dus la criza financiara si economica din 2008. In cartea lui sustine impozitarea progresiva, pentru a reduce inegalitatile sociale, si sprijina clasa de mijloc, aflata in pericol atunci cand inegalitatile se adancesc." - Liviu Voinea

"Argumentele accesibile, elegant prezentate, ale lui Krugman combina fericit datele economice cu analiza sociala si politica. Rezultatul e o aparare intemeiata istoric a liberalismului si un indemn de recuperare a controlului asupra propriului destin economic." - Publishers WeeklyVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Constiinta unui liberal
Cartea Constiinta unui liberal in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Constiinta unui liberal - Paul Krugman" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Economie - Joseph E. Stiglitz , Carl E. Walsh Urmatoarea carte recomandata din categoria Economie
Joseph E. Stiglitz , Carl E. Walsh
56,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EconomieCarti recomandate din categoria Economie