Tacerea Lui Dumnezeu

Tacerea Lui Dumnezeu - Gilbert Sinoue
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTacerea Lui Dumnezeu
Comanda acum "Tacerea Lui Dumnezeu - Gilbert Sinoue" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
  Cine-ar putea crede ca autorul unui carnet cifrat, descoperit langa un cadavru, undeva in strafundurile Scotiei, nu este nimeni altul decat... arhanghelul Gabriel?

 Este oare posibil ca un criminal in serie sa faca ravagii in paradis?

  Este oare cu putinta ca Iisus, Moise si Mahomed sa faca parte dintre suspecti?

 Cu marea sa eruditie si formidabilul talent de povestitor, Gilbert Sinoue ne ofera aici un excelent roman metafizic, in care se infrunta cabala, misticismul si numerologia, intr-un suspans halucinant.

  Clariss Gray, celebra autoare de romane politiste, s-a retras intr-o insula din apropierea Scotiei. Intr-o noapte de iunie, viata sa ia o intorsatura dramatica: un barbat, cu gatul taiat, moare in salonul ei, lasand un carnet cu un text codificat, pe care romanciera il va descifra cu ajutorul unuia dintre prieteni, Maclean. Clariss Gray vrea sa stie, trebuie sa stie! Zi dupa zi, romanciera aduna piesele acestui adevarat joc de puzzle, pana cand ajunge in fata unei realitati pe care nu ar fi avut curajul s-o recunoasca pana atunci. Cum ar putea un spirit cartezian sa accepte ca posesorul carnetului nu este altul decat Arhanghelul Gabriel? Cum ar putea sa creada ca un ucigas in serie bantuie prin paradis si tintele lui sunt ingerii? Si, culmea-culmilor, cum si-ar putea imagina ca vinovatii, dupa cum banuieste cu oroare Gabriel, ar putea sa fie Iisus, Mahomed sau Moise? Mrs Gray hotaraste sa afle adevarul!

  In acest roman cu un suspans halucinant, Gilbert Sinoue isi continua reflectiile pe tema celor trei religii, revenind si la alchimie, dupa succesul rasunator al romanului Le livre de saphire.

  Tacerea lui Dumnezeu este o carte total iconoclasta, o privire pasionata asupra paradoxului religios care divizeaza planeta.

   Fiind foarte pasionat de romanele istorice instructive, era foarte normal sa fiu atras de lucrarile lui Gilbert Sinoue, care sunt foarte laudate de critica. Dar, destul de paradoxal si fara sa-mi explic de ce, am hotarat sa citesc Tacerea lui Dumnezeu, care nu este un roman istoric. Si trebuie sa recunosc cinstit ca am fost placut surprins de rezultatul excelent obtinut in acest gen aparte care este thrillerul mistic, gen in care multi si-au frant gatul. La aceasta reusita a contribuit din plin si marea eruditie a autorului. * * * Romanul se poate citi in doua feluri: ca un roman politist de o mare originalitate "? fara sa te preocupi de incursiunile metafizice, care ii va incanta pe fanii genului "? sau reflectand la semnele de intrebare puse de autor in dreptul celor trei mari dogme monoteiste, carora autorul le expune succint si clar absurditatea rivalitatilor teologice. Iar stilul este de o mare calitate, curgator, agreabil, energic, cu fraze bine construite si echilibrate, in stare sa satisfaca orice tip de cititor. Pe scurt, o carte excelenta. Dar, indiferent de registrul ales, nu vei putea trece nepasator pe langa mesajul autorului, pe care il putem rezuma prin propriile-i cuvinte: "Dupa parerea ta, de ce religie a fost Adam?"?

  Cum am putea caracteriza aceasta carte a lui Gilbert Sinoue, un specialist in roman istoric? Thriller religios sau esoteric? In orice caz o carte care trebuie citita. Un thriller unde suspectii se numesc Iisus, Mahomed si Moise. Cabala, numerologia si misticismul se impletesc in acest roman uimitor, care te intriga in cel mai inalt grad si nu-ti da pace pana cand nu cunosti sfarsitul.

   Atras spre acest autor de recenziile si rezumatele cartilor sale, am hotarat sa incep cu aceasta lucrare, lasand pentru mai tarziu romanele istorice. Ce pot sa spun despre Tacerea lui Dumnezeu? Este un thriller "religos"? sau "mistic"? cu adevarat original, care te surprinde la fiecare pas. Eruditia lui Sinoue transpare din fiecare pagina si cunoasterea profunda a celor trei religii monoteiste il ajuta sa realizeze acest roman pe care il consider aproape perfect in genul lui.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tacerea Lui Dumnezeu
Cartea Tacerea Lui Dumnezeu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tacerea Lui Dumnezeu - Gilbert Sinoue" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dansul zeilor - Antoine B. Daniel Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Antoine B. Daniel
23,74 lei
Wolf Hall - Hilary Mantel Urmatoarea carte recomandata din categoria Roman istoric
Hilary Mantel
61,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Roman istoricCarti recomandate din categoria Roman istoric