Tacere

Tacere - Shusaku Endo
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roTacere
Comanda acum "Tacere - Shusaku Endo" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Considerat capodopera lui Endo, romanul Tacere (1966), pentru care i s-a decernat Premiul Tanizaki si care va fi ecranizat in regia lui Martin Scorsese, s-a bucurat de un succes rasunator si de aprecierile elo­gioase ale criticii. O carte despre credinta si indoiala, Tacere descrie perse­cutiile la care erau supusi crestinii in Japonia secolului al XVII-lea, in timpul shogunatului Tokugawa. Trimis sa verifice zvonurile despre apostazia mentorului sau, Cristovao Ferreira, unul dintre cei mai de seama membri ai misiunii iezuite din Japonia, preotul Sebastiao Rodrigues desco­pera in aceasta tara mai multe comunitati clandestine de crestini. Asistind neputincios la martiriul acestora, Rodrigues isi vede propria credinta pusa la incercare si incepe sa se indoiasca de un Dumnezeu care raspunde la suferintele credinciosilor sai doar printr-o tacere indi­ferenta. Vindut la rindul lui autoritatilor, supus la torturi cumplite si silit sa se dezica de credinta sa, Rodrigues are constiinta dureroasa a esecului, dar si revelatia faptului ca Dumnezeu este prezent intot­deauna, chiar si in tacere.

?O opera remarcabila: sumbra, delicata si uluitor de empatica.? (John Updike, in The New Yorker ) ?Tacere este o capodopera, o drama lucida si eleganta.? ( The New York Times Review of Books )
?Cel mai bun roman al lui Endo... O carte splendida si tulburatoare, care i-a adus un prestigios premiu literar in Japonia si a fost tradusa in numeroase limbi.? ( Times Literary Supplement )
?Tacere este unul dintre cele mai frumoase romane istorice scrise vreodata... Pur si simplu fara cusur.? ( Washington Post )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Tacere
Cartea Tacere in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Tacere - Shusaku Endo" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Harun si Marea de Povesti - Salman Rushdie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Salman Rushdie
36,05 lei
Cele patru fugi ale lui Manuel - Jesus Diaz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jesus Diaz
19,80 lei
Cafeneaua "De ce te afli aici?"  - John Strelecky Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Strelecky
12,34 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala