Ultima imparateasa

Ultima imparateasa - Anchee Min
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roUltima imparateasa
  • Autor: Anchee Min
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xxi
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1280-2
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 448
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Ultima imparateasa - Anchee Min" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Conceput ca o continuare a povestilor fascinante descrise in Imparateasa Orhidee si a intrigilor infiripate in misteriosul Oras Interzis , acest ultim roman semnat de Anchee Min duce pina la capat reinterpretarea din perspectiva moderna a vietii tumultuoase a ultimei si celei mai controversate imparatese din istoria Chinei. Ultima imparateasa este de fapt povestea dramatica a transformarii Orhideei dintr-o tinara puternica si increzatoare intr-o conducatoare abila, capabila sa tina friiele unui imperiu in declin, o poveste in care dramele personale din palatele tainice ale Orasului Interzis devin pe nesimtite tragediile istorice ale unui intreg popor. Confruntata cu necesitatea de a-si asuma o dubla regenta, cu pierderea prematura a doi fii, cu pasiuni amoroase reprimate pina in ultima clipa a vietii, cu invazia Marilor Puteri si ingenuncherea morala si economica a Chinei, imparateasa Tzu Hsi se dovedeste, in viziunea lui Anchee Min, o femeie capabila sa sacrifice totul in numele adevarului si al dreptatii, dezmintind profetia conform careia ?China va fi distrusa de catre o femeie?.

?Viziunea moderna asupra lui Tzu Hsi, asa cum ne este propusa de cele doua controversate romane ale lui Anchee Min, Imparateasa Orhidee si, respectiv, Ultima imparateasa , va fi cu siguranta pe placul cititorilor, care vor cunoaste astfel o femeie ce a avut aproape totul: sensibilitate si putere, implinirea adusa de maternitate si o uriasa forta politica, verticalitate si demnitate, ambitie si compasiune.? ( Washington Post )
?Anchee Min combina in cel mai armonios mod cu putinta rigoarea studiului istoric cu o cunoastere profunda a culturii chineze si cu o fina perspectiva feminina, pentru a aduce in fata cititorilor o expresie unica a rolului jucat de femei pe scena istorica a Chinei imperiale.? ( Library Journal )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ultima imparateasa
Cartea Ultima imparateasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ultima imparateasa - Anchee Min" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Conspiratia din Sevilla - Arturo Perez-Reverte Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Arturo Perez-Reverte
33,16 lei
Banca de rezerve - Rui Zink Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Rui Zink
32,30 lei
Florile raului - Charles Baudelaire Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charles Baudelaire
5,22 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala