Superclass - Elita globala a puterii si lumea sa

Superclass - Elita globala a puterii si lumea sa - David Rothkopf
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSuperclass - Elita globala a puterii si lumea sa
Comanda acum "Superclass - Elita globala a puterii si lumea sa - David Rothkopf" de pe libraria ishop la pretul de 56,00 lei
Descriere carte:

Cine are capacitatea de a influenta permanent vietile a milioane de oameni de pe intreg globul?

David Rothkopf a identificat aproximativ 6.000 de astfel de persoane. Printre ei sunt sefi de state, generali, fete bisericesti, vedete rock, dar marea majoritate sunt oameni de afaceri, din toate regiunile geografice: 33% din Asia-Pacific, 21% din America de Nord, 28% din Europa, 12% din America Latina si 5% din Africa.

Criteriile folosite pentru a selecta membrii elitei sunt complicate, dar nu acestea conteaza. Conteaza cum aceasta elita conduce guverne, corporatii, mijloace de informare in masa, religii, organizatii teroriste. Conteaza cum reusesc ei sa ne controleze prezentul si sa ne configureze viitorul.

Redactata pe baza a numeroase interviuri realizate in exclusivitate si pe o relatare generoasa si originala, SUPERCLASS dezvaluie o societate privilegiata, cu care multi dintre noi nu suntem familiarizati, desi membrii acesteia si actiunile lor ne afecteaza vietile in mod fundamental.

Cartea analizeaza in profunzime legaturile dintre comunitatile globale ale liderilor care controleaza cea mai mare parte a averii planetei. Ea reprezinta o examinare originala a tendintelor din interiorul Superclasei, tendinte care ne schimba politicile, ne transforma institutiile si modeleaza lumea in care traim.

David Rothkopf a scris o carte extraordinara, despre acei oameni care sunt implicati in transformarea puterii economice si politice mondiale, cat si despre modul in care fac asta si motivele care-i anima. Daca vreti sa stiti cum sunt stabilite alegerile pe care le aveti de facut sau cum va sunt conditionate vietile, atunci trebuie neaparat sa cititi aceasta carte.
CLYDE PRESTOWITZ, Presedintele Institutului de Strategii Economice si autor al cartii Three Billion New Capitalists

Superclass, o carte spectaculoasa si un stil sclipitor, reprezinta esenta observatiilor facute de David Rothkopf in legatura cu relatiile si interactiunile dintre cei mai influenti, bogati si celebri dintre semenii nostri. Autorul descrie in chip fascinant modul in care aceste conexiuni configureaza peisajul economiei si politicii globale, la ora actuala, ca si felul in care vor influenta ele viitoarele institutii si strategii ale planetei.
ROBERT D. HORMATS, Vicepresedinte al Goldman Sachs International si autor al cartii The Price of Liberty: Paying for America`s Wars

O taxonomie antrenanta si bine documentata a celor bogati si puternici, care stabilesc politica externa si conduc marile afaceri intr-o lume globalizata. Rothkopf ne ofera povestea din spatele Omului de Davos.
JOSEPH E. STIGLITZ, laureat al Premiului Nobel pentru Economie

Gratie combinatiei unice oferite de autor - de analiza, interactiune directa cu subiectii sai si scriitura plina de culoare - aceasta carte devine o lectura obligatorie pentru cei interesati sa inteleaga geneza clasei conducatoare in noua economie globala.
ERNESTO ZEDILLO, Director al Centrului pentru Studiul Globalizarii, al Universitatii Yale si fost presedinte al Mexicului

Activitatile unei elite cosmopolite din ce in ce mai numeroase au efecte profunde. Ele pot fi extrem de dezirabile atunci cand promoveaza cooperarea internationala, dar devin controversate atunci cand interesele elitei sunt altele decat cele ale cetatenilor obisnuiti. Cartea lui David Rothkopf sondeaza cu perspicacitate aceste problematici si ar trebui citita de toti aceia care sunt preocupati de economia mondiala si de sistemul global aflat in evolutie.
LAWRENCE H. SUMMERS, fost Secretar al Trezoreriei Statelor Unite

Un portret extrem de reusit al elitei globale a vremii noastre. Expert si sustinator al globalizarii, David Rothkopf isi cunoaste subiectii si politicile acestora. El apeleaza la istorie, psihologie, economie si la o multime de povestiri relevante, pentru a ridica noi si tulburatoare intrebari despre fenomenul globalizarii, asa cum il cunoastem noi. Cartea este inteligenta si amuzanta. Iar daca se intampla sa fiti un admirator al globalizarii, care lasa prosperitatea si stabilitatea pe seama pietelor obiective, aceasta lucrare va va pune serios pe ganduri.
NANCY BIRDSALL, Presedinte al Centrului pentru Dezvoltare GlobalaVezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Superclass - Elita globala a puterii si lumea sa
Cartea Superclass - Elita globala a puterii si lumea sa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Superclass - Elita globala a puterii si lumea sa - David Rothkopf" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Matsushita Leadership - John P. Kotter Urmatoarea carte recomandata din categoria Management
John P. Kotter
46,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ManagementCarti recomandate din categoria Management