Sunca pe piine

Sunca pe piine - Charles Bukowski
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSunca pe piine
Comanda acum "Sunca pe piine - Charles Bukowski" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
O poveste care ni-l readuce in atentie pe Henry Chinaski, cunoscut cititorilor din bestsellerul Femei.  

Sunca pe piine (1982) relateaza cu un umor savuros primii ani din viata lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, si experientele maturizarii sale in perioada Marii Crize si in ajunul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Copil solitar si ursuz, terorizat de un tata violent si de spectrul sumbru al saraciei, hartuit fara incetare de ciudati si schilozi care se proclama prietenii sai, Henry se maturizeaza rapid, devenind un adolescent cinic, indolent si agresiv, lipsit de mari ambitii. Romanul descrie intr-un stil de o vulgaritate adesea socanta, insa de o cuceritoare sinceritate si naturalete, lupta sa cu acneea severa care ii spulbera orice sanse la o viata sociala normala, primele sale experiente erotice si bahice in cartierele sordide din Los Angeles, dar si cele dintii incercari literare.  

"Daca vrei sa salvezi lumea, trebuie s-o faci cu fiecare om in parte. Cine zice ca o face altfel este fie vreun romantic grandoman, fie politician." (Charles Bukowski)  

"O carte foarte vesela, in acelasi timp foarte trista si, in ciuda tonului narcisist, onesta de cele mai multe ori. Bukowski pare sa fi fost scriitorul cel mai potrivit sa descrie California de Sud in perioada razboiului - un pamint plin de spatii terne, nesfirsite, lipsite de cel mai mic interes, in care poate doar imaginatia te opreste s-o iei razna. Intr-o epoca in care toti se inchinau conformismului, Bukowski a scris despre aceia de care toti se fereau: despre uritii, egoistii, singuraticii si nebunii tarii sale." ( The Observer )  

"Wordsworth, Whitman, William Carlos Williams, beatnicii - cu totii au dus arta scrisului catre un limbaj al perfectiunii. Bukowski a trecut aceasta granita." ( Los Angeles Times Book Review )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sunca pe piine
Cartea Sunca pe piine in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sunca pe piine - Charles Bukowski" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Babilon - Richard Calder Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Richard Calder
23,75 lei
Moscoviada - Iuri Andruhovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Iuri Andruhovici
23,65 lei
La revedere, pe miine - Maxwell William Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Maxwell William
6,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala