Stigmatul Casandrei

Stigmatul Casandrei - Cinghiz Aitmatov
Pret: 24,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStigmatul Casandrei
Comanda acum "Stigmatul Casandrei - Cinghiz Aitmatov" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
Ce ramane din Stigmatul Casandrei dupa ce afli din paginile lui despre sinuciderea spectaculoasa in cosmos a unui savant rus, transmisa in direct la televiziune cu tot dichisul, despre linsarea unui futurolog american ... savarsita pe pamant american de catre o multime iesita din minti sau a unei studente aflate printre demonstrantii spumegand de furie din Piata Rosie? Ramane strigatul deznadajduit al unui om care vrea sa spuna adevarul si nu este crezut, asa cum Casandra, la randul ei, fusese blestemata sa i se puna la indoiala adevarurile rostite. Iar acest adevar, strigat cu disperare si necrezut de nimeni, este ca Raul se afla in oameni, indiferent ce nume poarta: "capcanele pentru cadavre" puse de militarii sovietici in Afganistan pentru uciderea populatiei civile, faradelegile savarsite in vremea balaurului cu doua capete, numit pe scurt Hitlerstalin sau Stalinhitler, sau "productia fetusilor-x" - copii ai nimanui insamantati in uterele-incubator ale detinutelor din Uniunea Sovietica pentru crearea omului nou.

Cinghiz Aitmatov este unul dintre cei mai importanti scriitori de limba rusa postbelici. In 1958 publica prima sa nuvela, Geamilia, despre care Louis Aragon, cel ce a tradus-o in limba franceza, spunea ca este cea mai frumoasa poveste de iubire din lume, urmata de numeroase alte nuvele si microromane, printre care Ochi de camila (1961), Primul invatator (1963) si Cocorii timpurii (1975). In 1980 publica romanul-parabola O zi mai lunga decat veacul, iar in 1987, Esafodul. Scrierile sale au reprezentat, atat pentru Occident, cat si pentru blocul comunist, dovada ca literatura de limba rusa nu ramanea tributara ideologiei si realismului socialist. Cartile sale au fost traduse in peste douazeci de limbi, bucurandu-se de un enorm succes de public si de critica.
Romanul Stigmatul Casandrei (1995) apartine perioadei tarzii a creatiei scriitorului, cand acesta abandoneaza filonul local, abordand un ton universal.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Stigmatul Casandrei
Cartea Stigmatul Casandrei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Stigmatul Casandrei - Cinghiz Aitmatov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Curcubeul gravitatiei - Thomas Pynchon Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thomas Pynchon
54,10 lei
Vointa si norocul - Carlos Fuentes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carlos Fuentes
26,60 lei
Bucuria matinala - P. G. Wodehouse Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
P. G. Wodehouse
26,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala