Staulul Si Sirena

Staulul Si Sirena - Cristian Preda
Pret: 8,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roStaulul Si Sirena
  • Autor: Cristian Preda
  • Editura: Nemira
  • Colectia: Societatea politica
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 973-569-563-4
  • An aparitie: 2002
  • Numar de pagini: 128
  • Format carte: Buzunar 130 x 200 mm
Comanda acum "Staulul Si Sirena - Cristian Preda" de pe libraria ishop la pretul de 8,55 lei
Descriere carte:
De la aparitia sa si pina de curind, marxismul a avut parte de doua tipuri de lecturi foarte angajate, ambele influentate masiv de viziunea despre posibilitatea realizarii practice a acestei doctrine. Primul tip de lectura era cel al adversarilor ideologici ai marxismului, care ii refuzau incarnarea sociala: ura si teama au fost, desigur, cu citeva exceptii, notele dominante ale acestei prime interpretari. Cea de-a doua lectura a fost cea propusa de apologetii marxismului, care mizau pe transformarea sa in realitate: in acest caz, admiratia si speranta s-au impus ca notele principale ale analizei. A sosit, cred, timpul unei lecturi neangajate. Caci caderea regimurilor comuniste din Europa a insemnat si ?decesul" doctrinei care le servea drept fundament. Lecturii ideologice i se poate substitui de-acum o lectura stiintifica. Altfel spus, e cazul sa privim marxismul ca pe o piesa de muzeu, la fel ca doctrina unui Hobbes sau Rousseau.

Acest principiu se impune cu atit mai mult atunci cind este vorba nu despre corifeii marxismului, ci despre marxistii de la periferia culturii occidentale. Unul dintre acestia este si scriitorul roman Constantin Dobrogeanu-Gherea.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Staulul Si Sirena
Cartea Staulul Si Sirena in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Staulul Si Sirena - Cristian Preda" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. Volumul II: Aparatul central (1948-1989) - Mihai Burcea, Marius Stan, Mihail Bumbes Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Mihai Burcea, Marius Stan, Mihail Bumbes
66,02 lei
Cenzura vegheaza - Ioan Lacusta Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Ioan Lacusta
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism