Colindand prin Rusia Sovietica (1916-1918)

Colindand prin Rusia Sovietica (1916-1918) - Constantin Constante
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roColindand prin Rusia Sovietica (1916-1918)
Comanda acum "Colindand prin Rusia Sovietica (1916-1918) - Constantin Constante" de pe libraria ishop la pretul de 13,30 lei
Descriere carte:
Constantin Constante: Ce sentimente anima oare aceasta masa de oameni care furnica prin toate partile? Ce ganduri o fi avand despre noua stare de lucruri ce se cazneste peste ruinele lumii vechi sa cladeasca o lume noua? Cum se rasfrang in creierul mujicului rus din care este compusa imensa majoritate a acestei armate, astazi in debandada, aceste cuvinte care se repeta la fiecare pas: dictatura proletariatului; acest mujic care, pana la revolutie, nu avea despre oranduiala lumeasca decat doua notiuni sumare: Dumnezeu in cer si Tarul pe pamant? Exista, ce e drept, o miscare socialista si chiar una anarhista. Dar ambele erau apanajul unui numar restrans de intelectuali si pana la un punct si al unui numar de muncitori din cele cateva centre industriale, care insa in imensitatea teritoriala a Rusiei puteau fi socotite ca niste oaze, fara prea mare insemnatate. Prin ce minune acest mujic rus, nascut si crescut in traditia monarhismului celui mai ortodox si in ortodoxismul cel mai mistic, a fost castigat de doctrina comunismului international, realizandu-se - in 24 de ore - in jurul Partidului Bolsevic din propaganda caruia n-a retinut decat doi termeni: "tovaras" si "republica"?

CONSTANTIN S. CONSTANTE (1877, Skopje?1964, Bucuresti). Scriitor si ziarist care a contribuit prin scrierile sale la cunoasterea istoriei, culturii si a obiceiurilor popoarelor din Balcani in mijlocul carora a trait in Macedonia natala si mai ales a romanilor de la sud de Dunare. A lucrat in diplomatie in functia de cancelar-interpret la Legatia Romaniei de la Belgrad (1906?1908). Cunoasterea mai multor limbi straine i-a permis sa acceada in functia de sef al Serviciului Presei si Interpretilor de pe langa Directia Sigurantei Generale a statului (1908?1916). Dintre lucrarile sale amintim: Spre Albania. Impresiuni. Obiceiuri. Moravuri (Bucuresti, 1905); Comertul nostru cu Orientul; Romanii din valea Timocului si a Moravei (conferinta, Bucuresti, 1928); romanul Haiducii Pindului (Bucuresti, 1937); Amintiri din Macedonia (Bucuresti, 1939); Din trecutul orasului Salonic, Capitala Macedoniei. Amintiri (Bucuresti, 1942); Romanii din Timoc , 3 volume (Bucuresti, 1943) - culegere de izvoare despre romanii din dreapta Dunarii, editata in colaborare cu A. Golopentia si premiata de Academia Romana.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Colindand prin Rusia Sovietica (1916-1918)
Cartea Colindand prin Rusia Sovietica (1916-1918) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Colindand prin Rusia Sovietica (1916-1918) - Constantin Constante" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Originile intelectuale ale leninismului - Alain Besancon Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Alain Besancon
35,10 lei
Amurgul Leviathanului - Br?ndusa Palade Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Br?ndusa Palade
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism