Sorgul rosu

Sorgul rosu - Mo Yan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSorgul rosu
Comanda acum "Sorgul rosu - Mo Yan" de pe libraria ishop la pretul de 37,80 lei
Descriere carte:
Care este cea mai mare cruzime fata de victimele unei istorii atroce? Uitarea. Impotriva ei lupta naratorul povestii tragice a trei generatii ale unei famili chineze, din anii '30 pana in deceniul al optulea. In tinutul Gaomi, patria sorgului rosu, viata isi iese din matca odata cu invazia japoneza si nu se va mai reaseza nicicand; ii urmeaza razboiul civil, instaurarea comunismului si Revolutia Culturala. Tanara Dai Fenglian, mostenitoarea unei averi neasteptate, si comandantul Yu, iubitul ei, care organizeaza rezistenta impotriva japonezilor, sunt cuplul originar in jurul caruia va gravita istoria "clanului sorgului rosu". O istorie plina de patima si de cruzime, in care rosul pasiunii si al sangelui varsat se impletesc, la fel ca trecutul recent si trecutul mitic al tinutului Gaomi. Cartea lui Mo Yan este o saga violenta si patimasa, transfigurand realitatea, abjecta si mareata in acelasi timp, in legenda.

Mo Yan, cel mai important scriitor chinez contemporan, si-a castigat notorietatea internationala cu romanul Sorgul rosu. Ecranizarea omonima din 1987, regizata de Zhang Yimou, a fost recompensata cu Ursul de aur la Festivalul de Film de la Berlin in anul 1988.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Sorgul rosu
Cartea Sorgul rosu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Sorgul rosu - Mo Yan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ochiul - Vladimir Nabokov Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vladimir Nabokov
33,20 lei
Durabila iubire - Ian McEwan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ian McEwan
28,45 lei
Micuta Bijou - Patrick Mondiano Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Patrick Mondiano
4,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala