Si hipopotamii au fiert in bazinul lor

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor - Jack Kerouac, William Burroughs
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roSi hipopotamii au fiert in bazinul lor
Comanda acum "Si hipopotamii au fiert in bazinul lor - Jack Kerouac, William Burroughs" de pe libraria ishop la pretul de 21,80 lei
Descriere carte:
Un roman eveniment, scris in urma cu peste cincizeci de ani, descoperit si publicat in 2008.

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor este o carte rara atit prin destinul, cit si prin semnificatia ei. Romanul a fost scris de cei doi parinti ai generatiei beat in 1945, cu un deceniu inainte de explozia curentului pe care l-au impus, impreuna cu Allen Ginsberg, in literatura americana. Cartea a aparut insa abia in 2008, dupa moartea celor doi autori si a unuia din personajele centrale ale romanului. Nu e intru totul de mirare, de vreme ce acest roman cu un titlu superb, preluat dintr-o stire de la radio, este o poveste cu tenta politista. Cei doi autori au scris romanul in capitole alternative, sub doua asa-zise pseudonime: Will Dennison (William S. Burroughs) si Mike Ryko (Jack Kerouac). Poves­tea se incheaga astfel din cele doua relatari la persoana intii. Dincolo de naratiunea propriu-zisa, cei doi reusesc sa recreeze atmosfera decadenta din New Yorkul de la sfirsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

?O combinatie de policier , thriller si elegie existentialista pe tema golirii de sens a vietii moderne, un amestec de Dashiell Hammett si Albert Camus, dar si o marturie fundamentala despre generatia beat , cu detalii precise si dialoguri redate cu exactitate dintr-o America a epocii preatomice, astazi complet disparuta.? ( San Francisco Chronicle )
 ?Alternativ, capitol dupa capitol, Burroughs si Kerouac ne ofera o imagine de roman politist a Manhattanului... Dintre cei doi, Kerouac, care pe atunci avea douazeci de ani, este scriitorul mai experimentat, in vreme ce la Burroughs, incepator absolut, se disting deja temele si obsesiile care se vor evidentia in Prinzul dezgolit si in alte locuri.? ( Kirkus Reviews ) Roman recomandat de

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Si hipopotamii au fiert in bazinul lor
Cartea Si hipopotamii au fiert in bazinul lor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Si hipopotamii au fiert in bazinul lor - Jack Kerouac, William Burroughs" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Harun si Marea de Povesti - Salman Rushdie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Salman Rushdie
17,95 lei
Daniel Martin - John Fowles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Fowles
31,25 lei
Casa cu rodii - Oscar Wilde Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Oscar Wilde
6,74 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala