Scrisori catre fiul meu

Scrisori catre fiul meu - Gabriel Liiceanu
Pret: 33,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScrisori catre fiul meu
  • Autor: Gabriel Liiceanu
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria Gabriel Liiceanu
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-2367-6
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 240
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Scrisori catre fiul meu - Gabriel Liiceanu" de pe libraria ishop la pretul de 33,30 lei
Descriere carte:
Protagonista scrisorilor este mai intai inima , in toate ipostazele ei: inima de tata, inima de indragostit, inima de discipol, cea de fiu, cea de om obisnuit, plin de griji, si chiar inima-inima, personajul-vedeta al anatomiei ... noastre, care se poate imbolnavii. Un tata ii scrie, inaintea unei operatii dificile, fiului sau. Expeditorul e in America, iar destinatarul, in Japonia. Dupa operatie, scrisorile continua sa se inlantuie. Se agata mai intai "ca iedera" de orice le iese in cale, apoi, dupa intoarcerea acasa a tatalui, devin confesiuni pe cele mai delicate subiecte: cum e cu "celalalt sex", ce cautam intr-o lume in care parem destinati fericirii?
O intreaga geografie afectiva, creata dupa capriciile memoriei, se ascunde in plicul incapator al acestei carti: scene americane, scene din Heidelberg, un dans cu urmari nebanuite, scene din casa copilariei, adresa mitica "Dr. Lister 69", flash-uri din anii '50 si fleacurile vietii de zi cu zi. Dar si gandurile abstracte, sistematizate, care se datoreaza "riscului de a avea un tata filozof".

Din cele saisprezece scrisori se contureaza o viata si un cod. Sub protectia distantei si-a conventiei epistolare, Gabriel Liiceanu gaseste prilejul sa fie sincer, vulnerabil de sincer uneori, sa-si aminteasca, sa povesteasca, sa cada pe ganduri, sa se lase intrebat si sa ne raspunda. Pentru ca, acceptand pactul propus de autor, fiecare cititor se transforma in "fiul" din titlu.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scrisori catre fiul meu
Cartea Scrisori catre fiul meu in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scrisori catre fiul meu - Gabriel Liiceanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Introducere in metafizica - Martin Heidegger Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Martin Heidegger
31,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie