Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane

Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane - F.W.J. Schelling
Pret: 21,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roCercetari filozofice asupra esentei libertatii umane
  • Autor: F.W.J. Schelling
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-3226-5
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane - F.W.J. Schelling" de pe libraria ishop la pretul de 21,60 lei
Descriere carte:
Fiecare fiinta se poate revela numai in contrariul sau, iubirea numai in ura, unitatea numai in conflict. Omul este asezat pe o culme de unde el insusi poarta in sine sursa propriei sale miscari in directia binelui sau a raului: in el, legatura celor doua principii nu este necesara, ci libera. El se afla la rascruce; orice va alege va fi fapta sa, insa el nu poate ramane indecis, pentru ca Dumnezeu trebuie sa se reveleze in mod necesar si pentru ca in creatie nimic nu poate ramane ambiguu.

Omul, desi nascut in timp, este creat totusi in inceputul creatiei. Actul prin care viata sa este determinata in timp nu apartine timpului, ci eternitatii: el nu precede insa viata din punct de vedere temporal, ci traverseaza timpul ca un act etern potrivit naturii sale. Prin el, viata omului ajunge pana la inceputul creatiei; de aceea, prin el, omul se afla deopotriva in afara celor create, fiind liber si fiind, el insusi, un etern inceput.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane
Cartea Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Cercetari filozofice asupra esentei libertatii umane - F.W.J. Schelling" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cinci plecari din prezent - Dragomir Alexandru Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Dragomir Alexandru
0,00 lei
Scufundatorii din Delos - Bogdan Minca Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Bogdan Minca
44,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie