Scafandrul si fluturele

Scafandrul si fluturele - Jean-Dominique Bauby
Pret: 24,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roScafandrul si fluturele
Comanda acum "Scafandrul si fluturele - Jean-Dominique Bauby" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
Ce inseamna, de fapt, sa fii viu? Care ne sunt, cu adevarat, bucuriile vietii? Cine - sau ce - din noi traieste, se-ndragosteste, cauta, uita, iarta? Cata suferinta incape intr-un trup, cata nefericire intr-un suflet? De ce ... trebuie sa murim? Publicat la cateva zile dupa moartea autorului, victima a unui accident vascular, Scafandrul si fluturele este una dintre cele mai zguduitoare povesti despre viata. Iesit din coma, dar paralizat cvasi-complet, cu o singura pleoapa, stanga, mobila, Jean-Dominique Bauby "dicteaza" aceasta carte.
Cateva sute de mii de batai de pleoapa - pentru ca noi sa putem vedea lumea si altfel.

"... Acum, cand sa fac saltul periculos in propriul meu trecut, simt ca ametesc. Nu stiu de la ce capat sa apuc orele acelea apasatoare si inutile, imposibil de adunat, intocmai ca bilutele de mercur dintr-un termometru frant in doua. Cuvintele se eschiveaza. Cum sa evoci supletea si caldura trupului tanar al brunetei inalte langa care te-ai trezit pentru ultima data, fara sa-i acorzi atentie, aproape morocanos? Totul era gri, pastos si resemnat: cerul, oamenii, orasul hartuit de mai multe zile de greva din transporturi. Alaturi de milioanele de parizieni, eu si Florence intram in malaxorul incalcit al zilei, cu privirile goale, cu fetele trase, ca niste zombi. Executam mecanic toate gesturile acelea care, astazi, mi se par miraculoase: sa te barbieresti, sa te-mbraci, sa-ti bei ciocolata..." (Jean-Dominique Bauby)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Scafandrul si fluturele
Cartea Scafandrul si fluturele in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Scafandrul si fluturele - Jean-Dominique Bauby" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bunicuta pierduta - Jozsa Marta Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Jozsa Marta
22,80 lei
EUGEN NEGRICI 70 - POP, Ioan Es. Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
POP, Ioan Es.
18,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica