Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita

Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita - Carmen Bin Laden
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roInauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita
Comanda acum "Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita - Carmen Bin Laden" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:

Cumnata lui Osama Bin Laden rupe tacerea
Inauntrul Regatului Viata mea in Arabia Saudita este cartea de memorii a lui Carmen Bin Laden, sotia venita din inima Europei a unuia dintre cei 54 de frati ai lui Osama Bin Laden.
Iraniana dupa mama, dar nascuta si crescuta in tara tatalui ei, Elvetia, Carmen Bin Laden cade prada farmecului irezistibil al lui Yeslam Bin Laden, un tanar saudit inteligent, bogat si cosmopolit, si il urmeaza, initial in SUA, apoi in Arabia Saudita.
In anii in care femeile occidentale atingeau apogeul emanciparii si intreg Occidentul era puternic marcat de revolutia sexuala, Carmen alege viata de sotie in Arabia Saudita, o tara religioasa si conservatoare, hotarata sa reziste prin orice mijloace inclusiv prin fanatism religios in fata asaltului modernitatii.
Cartea lui Carmen Bin Laden inregistreaza socul si dezorientarea profunda pe care un venetic o femeie venita din Occident le experimenteaza in contact cu o societate inchisa, cum e aceea guvernata de dinastia Al-Saud. Ea propune, in acelasi timp, o imagine detaliata a vietii din interiorul clanului Bin Laden, o familie bogata in care tinerii atrasi de fundamentalismul islamic cel mai celebru caz e fostul lider Al-Qaida, Osama Bin Laden se afla in conflict cu fratii "ratacitori", fascinati de valorile liberale ale Vestului.
11 septembrie 2001: alaturi de una dintre cele trei fiice ale sale, Carmen Bin Laden se indrepta spre casa ei din Elvetia. Auzind la radio stirea despre prabusirea Turnurilor Gemene, a simtit instinctiv ca in acest dezastru terorist cumnatul ei trebuie sa fie cumva implicat.
A suferit alaturi de aceasta tara, SUA, a doua ei patrie, locul in care isi incuraja fiicele sa traiasca. A stiut, de asemenea, ca vietile lor nu vor mai fi aceleasi, incepand din acel moment. A scris aceasta carte mai ales pentru ca fiicele ei care inca poarta acest nume, sinonim cu terorismul si violenta sa cunoasca lumea in care s-au nascut si au copilarit. Si pentru ca oamenii sa inteleaga mecanismele interne ale unui regat plin de contradictii si tabuuri.

Carmen Bin Laden a fost sotia lui Yeslam, unul dintre fratii lui Osama Bin Laden. In 1974, indragostita fiind, Carmen l-a urmat pe acest barbat exotic si rafinat in SUA, unde li s-a nascut si primul copil. Totul s-a prabusit atunci cand s-au mutat in Arabia Saudita. Aici, Carmen a devenit martorul privilegiat al ascensiunii clanului Bin Laden, "organizatie" tentaculara strans legata de familia regala.
Asista la transformarea acestui regat intr-o patrie a fanatismului religios si a violentei, exemplul cel mai frapant fiind cumnatul ei, seful formatiunii teroriste Al-Qaida. In acest moment, femeia decide sa plece pentru a-si salva fiicele de la prizonierat. Credea ca in felul acesta va trage perdeaua asupra trecutului, ca-si va reface viata intr-o lume libera. Asta pana in ziua de 11 septembrie 2001, cand prabusirea Turnurilor Gemene avea sa-i bulverseze existenta

Arunca o privire dincolo de usile inchise ale celui mai represiv regat din lume.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita
Cartea Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Inauntrul Regatului. Viata mea in Arabia Saudita - Carmen Bin Laden" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Carol al II-lea. Intre datorie si pasiune. Insemnari zilnice, vol. VI (1949-1951) - Editie ingrijita de Marcel-Dumitru Ciuca si Narcis Dorin Ion Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Editie ingrijita de Marcel-Dumitru Ci...
20,90 lei
Don Quijote in Est - Octavian Paler Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Octavian Paler
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica