Relatii publice - Strategii si tactici

Relatii publice - Strategii si tactici - Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron, Phillip H. Ault, Warren K. Agee
Pret: 189,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRelatii publice - Strategii si tactici
Comanda acum "Relatii publice - Strategii si tactici - Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron, Phillip H. Ault, Warren K. Agee" de pe libraria ishop la pretul de 189,05 lei
Descriere carte:
Bonus: CD video-interviu cu Dennis Wilcox

Relatii publice - Strategii si tactici, cea mai cunoscuta lucrare internationala academica de introducere in relatii publice, ce contine cel mai amplu set de studii de caz, este editata in Romania printr-un parteneriat intre revista COMUNIC@TII Mobile si Curtea Veche Publishing. Lucrare fundamentala pentru studentii la facultatile de relatii publice si comunicare, dar si necesar instrument de lucru pentru practicienii din domeniile relatiilor publice, jurnalismului, comunicarii, diplomatiei, politicii, managementului si afacerilor, cartea reprezinta o privire de ansamblu asupra principiilor, conceptelor si metodelor relatiilor publice. Abordarea ce combina conceptele fundamentale cu studiile de caz ajuta cititorii sa relationeze teoria cu practica actuala din domeniu si demonstreaza modalitatile prin   care relatiile publice joaca un rol vital in economia globala si in dezbaterea publica a problematicilor contemporane.

Structurata in cinci parti (Rolul relatiilor publice ? Procesul de relatii publice ? Strategia de relatii publice ? Aplicatii ale relatiilor publice ? Tactici de relatii publice), Relatii publice. Strategii si tactici face parte din bibliografia de baza a peste 350 de facultati si universitati americane si a fost publicata in numeroase alte tari: China, Estonia, Lituania, Letonia, Grecia, Spania, Rusia.

Dennis L. Wilcox este profesor de Relatii Publice si director al School of Journalism & Mass Communication din cadrul Universitatii San Jose, cea mai cunoscuta facultate americana de profil din California de Nord. Face parte din consiliul editorial al prestigioaselor reviste universitare Public Relations Review si Journal of Public Relations Research si este membru acreditat al PRSA (Public Relations Society of America), al International Public Relations Association (IPRA), International Association of Business Communicators (IABC) si al Association for Education in Journalism & Mass Communications (AEJMC). In 1984, D.L. Wilcox a devenit ?profesor emerit? in SUA, titlu decernat de PRSA. In 2000, revista PRWeek l-a clasat pe Wilcox intre primii zece profesori din SUA.

Dennis L. Wilcox este perfect convins ca relatiile publiice sunt acum mai importante decat au fost vreodata in sfera managementului.

Intrebat care a fost partea cea mai grea in elaborarea acestei lucrari, Dennis L. Wilcox ne-a precizat ca in 2005 chiar a avut o dezbatere despre diferenta dintre a scrie o carte si un articol. O carte este un maraton, fata de o cursa de 100 de metri, cat reprezinta redactarea unui articol. Cartea e o cursa mult mai lunga. In primul rand, cartea de fata are 22 de capitole. Deci cand pornesti la scrierea unei carti trebuie sa fii un adevarat maratonist, raportat la un alergator de cursa scurta. Problema e ca si atunci cand ai o carte de 250.000 de cuvinte, intotdeauna ramai fara spatiu. Un alt aspect provocator in elaborarea unei carti e design-ul acesteia. Trebuie sa ai intotdeauna in vedere curgerea fireasca a textului, partea grafica, partea cu exemplele, rezumatele referintele.

In viziunea lui Wilcox, cuvintele cheie ce definesc relatiile publice sunt cele de gandire strategica, functie de consiliere, nu doar tactica popularizarii. Cele mai mari talente manageriale stiu ca lucrurile trebuie comunicate oamenilor si stiu si metodele necesare. Asadar, partea strategica si cea de consiliere sunt foarte importante in relatiile publice. Segmentarea publicurilor e un alt concept cheie pentru ca in relatiile publice nu se opereaza cu publicul de masa. Alte concepte si cuvinte cheie ar fi segmentarea demografica, lifestyle, pentru ca toate acestea arata de ce tip de informatie are nevoie fiecare.

Dupa cum globalizarea inseamna azi media personalizate, Mobile Media si comunicatiile mobile reprezinta deja directiile de actiune ale viitorului. Astfel, comunicatiile mobile sunt directia viitorului! Ceea ce este interesant in cazul comunicatiilor mobile e faptul ca nu mai e nevoie de autostrazi, poti trece peste munti si vai si nu mai exista ?ambuteiaje? de trafic. Comunicatiile mobile devin niste drumuri esentiale, fiind ?noua autostrada a viitorului?, chiar si in domeniul relatiilor publice.

Profesorul Dennis L. Wilcox crede ca cititorii romani vor aprecia lucrarea de fata pentru ca este scrisa foarte clar, are cate un rezumat la sfarsitul fiecarui capitol, fiecare concept important fiind explicat foarte bine si ofera o imagine de ansamblu asupra managementului modern. Proportia intre teorie si exemple practice in lucrarea de fata este de 65% exemple si sfaturi practice si 35% teorie.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Relatii publice - Strategii si tactici
Cartea Relatii publice - Strategii si tactici in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Relatii publice - Strategii si tactici - Dennis L. Wilcox, Glen T. Cameron, Phillip H. Ault, Warren K. Agee" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Redactarea materialelor de relatii publice - Doug Newsom, Jim Haynes Urmatoarea carte recomandata din categoria Relatii publice / Comunicare
Doug Newsom, Jim Haynes
42,70 lei
Teoria legaturii ritualice (editie noua) - Pascal Lardellier Urmatoarea carte recomandata din categoria Relatii publice / Comunicare
Pascal Lardellier
28,50 lei
Depaseste Cele 8 Obstacole Din Calea Comunicarii - Kevin Hogan, Ron Stubbs Urmatoarea carte recomandata din categoria Relatii publice / Comunicare
Kevin Hogan, Ron Stubbs
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Relatii publice / ComunicareCarti recomandate din categoria Relatii publice / Comunicare