Regimul juridic al dobanzii moratorii

Regimul juridic al dobanzii moratorii - Maria Dumitru
Pret: 42,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRegimul juridic al dobanzii moratorii
Comanda acum "Regimul juridic al dobanzii moratorii - Maria Dumitru" de pe libraria ishop la pretul de 42,00 lei
Descriere carte:
Demersul stiintific obiectivat in aceasta lucrare are ca subiect o categorie juridica deosebit de importanta in spatiul stiintei dreptului privat in conditiile sociale si economice actuale. Este vorba de problematica dobanzii moratorii datorata cu titlu de daune-interese, exclusiv in ipoteza neexecutarii obligatiilor pecuniare; ea apartine timpului juridic si exprima valoarea baneasca a acestuia.

Noul Cod civil, precum si legislatia dezvoltatoare acorda o atentie sporita dobanzilor in general si dobanzii moratorii in special. De aceea, incercarea incununata de succes a dnei dr. Maria Dumitru, in lipsa unor studii doctrinare profunde si cuprinzatoare in materie, de a elabora o teorie integrala si integrata care sa puna in discutie dobanda moratorie, cu formele sale, si sa aprofundeze componentele teoretice si practice ale unei constructii de acest fel, indiferent ca sunt de drept material sau de drept procesual, este cu atat mai valoroasa pentru literatura noastra juridica.

Lucrarea este scrisa intr-un stil personal si inconfundabil, in cuprinsul ei putand fi intalnite pagini incantatoare in raport cu tehnicitatea, ariditatea si austeritatea subiectului, pe nedrept neglijat in spatiul doctrinei juridice.

Cu bucurie si raspundere, consideram ca ne gasim in prezenta unei lucrari cu un subiect interesant si deosebit de util, avand o valoare stiintifica subliniata si indiscutabila. Ea reprezinta o contributie decisiva la clarificarea regimului juridic al dobanzii moratorii, motiv pentru care o recomandam tuturor teoreticienilor si practicienilor dreptului privat.

Prof. univ. dr. Liviu Pop

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Regimul juridic al dobanzii moratorii
Cartea Regimul juridic al dobanzii moratorii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Regimul juridic al dobanzii moratorii - Maria Dumitru" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Notiuni de executare silita - Eugen Huruba Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Eugen Huruba
20,00 lei
Drept civil Partea generala editia a III a - Aspazia Cojocaru Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Aspazia Cojocaru
32,00 lei
Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv si Normele de aplicare. Cod 336 - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept civil
Paul Stewart, Chriss Riddell
5,61 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept civilCarti recomandate din categoria Drept civil