Rege, dama, valet

Rege, dama, valet - Vladimir Nabokov
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRege, dama, valet
  • Autor: Vladimir Nabokov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?vladimir Nabokov?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1530-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Rege, dama, valet - Vladimir Nabokov" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
?Dintre toate romanele mele, aceasta nemaipomenita fiara e cea mai jucausa?, scria Vladimir Nabokov despre Rege, dama, valet ? povestea unui triunghi amoros, o tragicomedie cu influente oedipiene, avindu-i ca protagonisti pe Dreyer, sotul afacerist bogat, Martha, sotia lui mercenara si deosebit de senzuala si Franz, nepotul lor miop.   ?Daca, totusi, vreun freudian hotarit reuseste sa se strecoare, el sau ea trebuie sa fie avertizat ca numeroase capcane crude au fost plasate, ici si colo, in roman...?  

?Fara indoiala, Nabokov este un laureat al cruzimii. Abia daca cruzimea exista in alte parti; toti acesti Lovelace si Osmond se dovedesc a fi ? si nu la o a doua vedere ? mai mult un soi de huligani sau tirani in comparatie cu Humbert Humbert, cu Hermann Hermann (precursorul sau) din Disperare , cu Martha din Rege, dama, valet. Nabokov intelegea cruzimea; o trata cu intelepciune; ii cunostea intonatiile speciale.? (Martin Amis)  
?In sfirsit, chestiunea titlului. Acele trei carti de curte, toate de cupa, le-am pastrat dupace am decartat o pereche mica. Cele doua carti noi care mi-au venit pot justifica riscul, fiindca am avut dintotdeauna mina de aur la acest joc. Cu fermitate, cu atentie, cu grija, prin ceata intepatoare a fumului de tigara, o margine razbate in afara... Nu pot decit sa sper ca bunii mei parteneri, intesati de ful si de chinte, vor crede ca merg la cacealma.? (Vladimir Nabokov)  
? Rege, Dama, Valet ... A fost cel de-al doilea roman scris de mine in rusa. Aveam douazeci si opt de ani. Locuiam in Berlin, cu intreruperi, de sase ani. Eram absolut convins, alaturi de numerosi alti oameni inteligenti, ca in urmatorul deceniu, cindva, ne vom intoarce cu totii intr-o Rusie ospitaliera, plina de remuscari si infloritoare.? (Vladimir Nabokov)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rege, dama, valet
Cartea Rege, dama, valet in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rege, dama, valet - Vladimir Nabokov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Colectionarul de istorie - Elisabeth Kostova Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Elisabeth Kostova
69,99 lei
Baraba - Lagerkvist Par Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Lagerkvist Par
8,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala