Omagiu Cataloniei

Omagiu Cataloniei - George Orwell
Pret: 25,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmagiu Cataloniei
Comanda acum "Omagiu Cataloniei - George Orwell" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Omagiu Cataloniei ni-l arata pe George Orwell in ipostaza de reporter talentat, prezentindu-si cu profunzime si acuratete a detaliului propria experienta in Razboiul Civil din Spania, din decembrie 1936 pina in iunie 1937. Cu o intensitate amara, descrie sperantele si tradarile cinice ale unei perioade istorice haotice, de la viziunea entuziasta a unui regim complet egalitarist, la inceputul cartii, prin chinurile si absurdul unui razboi purtat cu arme vechi si defecte minuite de adolescenti si pina la prigoana declansata de stalinisti impotriva trotkistilor, avind ca rezultat azvirlirea in inchisoare a sute de oameni nevinovati. Omagiu Cataloniei si-a cistigat un caracter independent fata de marile opere care i-au urmat, reprezentind un tablou intru totul sincer si personal al unui conflict care a exemplificat unele dintre cele mai acute probleme morale ale secolului XX.   

?Impreuna cu Arthur Koestler, George Orwell a personificat exemplar eroismul clarviziunii, curajul de a refuza si a repudia fanatismele mitologice, narcoza ideologica.? (Vladimir Tismaneanu)
?O superba poveste de razboi, de o onestitate brutala.? ( Daily Telegraph )
?Fiecare rind temeinic pe care l-am asternut din 1936 incoace a fost scris, direct sau indirect, impotriva totalitarismului si in favoarea socialismului democratic, asa cum il inteleg eu.? (George Orwell)

George Orwell este autorul celei mai cunoscute viziuni distopice asupra lumii viitorului: O mie noua sute optzeci si patru (Polirom, 2002).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omagiu Cataloniei
Cartea Omagiu Cataloniei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omagiu Cataloniei - George Orwell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnalul unui an prost - J.M. Coetzee Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
J.M. Coetzee
25,99 lei
Vrajitoarele din Eastwick - Updike John Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Updike John
28,80 lei
Minciuni nevinovate - Jayne Ann Krentz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jayne Ann Krentz
30,87 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala