Regasirea intimitatii

Regasirea intimitatii - Simona Sora
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRegasirea intimitatii
Comanda acum "Regasirea intimitatii - Simona Sora" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Normal 0 Premiul pentru debut al revistei Observator cultural, martie 2009

Premiul pentru exegeza in proza romaneasca, oferit in cadrul ?Colocviilor Romanului Romanesc Contemporan ", Alba-Iulia, 24-25 aprilie 2009 Premiul de debut al revistei Romania literara, mai, 2009

Premiul pentru Cartea de Debut al Uniunii Scriitorilor pe anul 2008 acordat in iunie 2009

Finalista a sectiunii de literatura in cadrul Marilor Premii Prometheus decernate de Fundatia Anonimul, octombrie 2009 Spatiul literar a fost mereu vazut ca loc al unei intimitati impartasite. O intimitate personala in care coexista nu doar spatiile interioare ale scriitorului si cititorului, ci si doua traditii (practici) care uneori se suprapun - cea a scrisului si cea a cititului. Felul in care corpul sufletesc a irumpt in literatura romana interbelica seamana, la nivelul pinzei freatice, cu felul in care corpul jupuit, exuviat, rizomat al (post)modernitatii a inlocuit corpul gri-uniformizat sau amputat din literatura anterioara. Punerea in ecuatie a acestor doua ?corpuri literare romanesti" spune ceva (implicit) despre celelalte doua dimensiuni ale intimitatii: increderea (in literatura) si libertatea proprie. Aceasta e, in fond, miza ?regasirii intimitatii": o regasire de sine in (si prin) carti, o surfare a ?modernitatii solide" din alte vremuri si o submersie in ?modernitatea fluida" a timpurilor noastre - un plonjon fara plasa in amniosul bibliotecii nesfirsite.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Regasirea intimitatii
Cartea Regasirea intimitatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Regasirea intimitatii - Simona Sora" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cartile care ne-au facut oameni - Dan C. Mihailescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Dan C. Mihailescu
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara