Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica

Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica - Bianca Burta-Cernat
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roFotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica
Comanda acum "Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica - Bianca Burta-Cernat" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Polemica in raport cu tendintele de enclavizare a asa-numitei "literaturi feminine", cu prejudecatile sexiste, dar si cu "feminismul diferentei", cartea isi propune sa integreze in metabolismul socioestetic al literaturii romane o dimensiune marginalizata - literatura autoarelor -, fara sa o supraliciteze. Cercetarea focalizeaza asupra perioadei de maxima afirmare a femeilor-scriitoare, asupra contextelor si conditiilor care au facut-o posibila. Nu intimplator, intrucit literatura este un important indice al emanciparii femeii in societatea romaneasca a epocii.

"Putine teze de doctorat mi-au oferit satisfactii intelectuale la fel ca teza de fata, remarcabila din toate punctele de vedere. Bianca Burta-Cernat are talent critic, iar pe parcursul elaborarii tezei, scriind cu asiduitate si forta cronica literara, si-a facut un stil si un nume in critica literara tinara. Cel mai potrivit elogiu ce i-l pot face este de a o evalua dincolo de dihotomia masculin-feminin." (Elena Zaharia-Filipas)

"Cu totul remarcabila este independenta de opinie a autoarei fata de judecati de existenta sau de valoare emanate de nume de autoritate. Disocierile sale, indicind curaj, deci sentimentul soliditatii propriului punct de vedere, cresc indicele de originalitate al unei lucrari care aduce, atit sub raport istorico-literar, cit si sub cel al exegezei textelor, contributii de care va trebui sa se tina seama de acum incolo, cind se va vorbi de literatura feminina in genere si de cea romana interbelica in particular." (Nicolae Mecu)

"Expresivitatea scrisului Biancai Burta-Cernat incepe de la nivelul titlului si se manifesta pe parcursul analizelor. Avintul polemic al autoarei se bazeaza pe intinsul documentar propus, dar si pe un pragmatism demn de a fi subliniat. Autoarea trece prin colectiile de ziare, reviste, printre seriile de carti care au definit si definesc un timp al culturii. Se misca dezinvolt in situatiile care reclama fixarea/definirea unui context istoric. Tine cont, precum putini istorici literari de azi, de particularitatile contextului. De aici trasaturile polemice ale lucrarii. Definita (si) printr-o vie, foarte vizibila prezenta in actualitatea literaturii, critic de performanta, Bianca Burta-Cernat sesizeaza, cu o energie recuperatoare ce trebuie consemnata, impasurile globalizarii si capcanele actualitatii culturale." (Cornel Ungureanu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica
Cartea Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Fotografie de grup cu scriitoare uitate. Proza feminina interbelica - Bianca Burta-Cernat" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Literatura Romana Postbelica Intre Impostura si Adevar - Vlasie Calin, Oprea Nicolae Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Vlasie Calin, Oprea Nicolae
3,82 lei
Poezia Lui Eminescu - Negoitescu I. Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Negoitescu I.
3,82 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara