Razboiul civil din spania

Razboiul civil din spania - Bartolome Bennassar
Pret: 37,91 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRazboiul civil din spania
  • Autor: Bartolome Bennassar
  • Editura: All
  • Colectia: In Afara Colectiilor
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-839-8
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 424
  • Format carte:
Comanda acum "Razboiul civil din spania - Bartolome Bennassar" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
Bartolome Bennassar rescrie infruntarea dintre doua lumi antagoniste - republicani si franchisti - intr-un conflict care a prefigurat a doua conflagratie mondiala. El scormoneste arhivele spaniole, franceze, sovietice, citeste o imensa bibliografie, audiaza de-a lungul vremii nenumarati martori pentru a se apropia cit mai mult de adevarul confruntarilor nemiloase care au insangerat chipul Spaniei intre 1936 si 1939, dar si ulterior, in anii represiunii franchiste. Rand pe rand sunt prezentate si analizate cauzele izbucnirii razboiului civil, bataliile si campaniile intrate in istorie, tregediile represiunii de o parte si de alta, implicatiile internationale, dramele exodului, mizeria vietii in taberele si lagarele de refugiati, amestecul sovietic si nazist in confruntarea militara, orbirea perpetua a fanaticilior ideologici si amaraciunea revelatiilor tarzii, exilul interior in anii regimului franchist, eforturile reconcilierii nationale in perioada democratiei. Cartea lui Bennassar devine astfel instrument de referinta pentru cunoasterea si intelegerea razboiului civil din Spania.

Bartolome Bennassar este specialist in istoria lumii mediteraneene a secolelor XVI - XVII si a spatiului iberic. Este autorul unei magistrale biografii a lui Franco si al unei Istorii a Spaniei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Razboiul civil din spania
Cartea Razboiul civil din spania in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Razboiul civil din spania - Bartolome Bennassar" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Regi si regine din europa  - Brenda Ralph Lewis Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Brenda Ralph Lewis
75,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie