Raportul lui Brodeck

Raportul lui Brodeck - Philippe Claudel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRaportul lui Brodeck
Comanda acum "Raportul lui Brodeck - Philippe Claudel" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Distins in 2007 cu Premiul Goncourt des Lyceens, romanul Raportul lui Brodeck abordeaza probleme fundamentale ale societatilor din toate timpurile: memoria ca remediu sau ca izvor al suferintei, umanitatea degradata, alteritatea inspaimintatoare. Alegindu-si drept cadru un sat izolat de munte din perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, romanul descrie imprejurarile si ratiunile ce conduc la un asasinat colectiv, caruia ii cade victima un strain stabilit acolo de citeva luni. Metafora transparenta a scriitorului, Brodeck, singurul om din sat deprins cu mestesugul cuvintelor, este insarcinat cu redactarea unui raport al evenimentelor, ce devine un pretext pentru nararea propriilor experiente cutremuratoare din lagarele naziste. Brodeck relateaza felul in care Anderer ajunge treptat sa intruchipeze in mintile oamenilor alteritatea infricosatoare, nonumanul, diabolicul, oglinda care le pune in fata intreaga mizerie a fiintei lor. Pentru sateni, singura cale de-a lua viata de la capat pare sa fie, asadar, suprimarea memoriei si, implicit, a pastratorului sau.

?Un suflu tragic impregneaza aceasta poveste sublima, acest tulburator roman de dragoste, in care hazardul imparte cartile sortii, iar naratorul, plasat in centrul unui vulcan pe cale sa erupa, exploreaza inima intunericului, analizeaza ravagiile produse de razboi si ascunde ceea ce stie in ?captuseala cuvintelor?. O carte admirabila. O carte care te bintuie.? ( La Croix )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Raportul lui Brodeck
Cartea Raportul lui Brodeck in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Raportul lui Brodeck - Philippe Claudel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Craiul campiilor - Isaac Bashevis - Singer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Isaac Bashevis - Singer
2,37 lei
Cele patru fugi ale lui Manuel - Jesus Diaz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jesus Diaz
19,80 lei
Primul intre egali - Jeffrey Archer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jeffrey Archer
28,49 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala