Ziua opricinicului

Ziua opricinicului - Vladimir Sorokin
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roZiua opricinicului
Comanda acum "Ziua opricinicului - Vladimir Sorokin" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Rusia anului 2027. Problema renasterii Rusiei este din nou pusa pe tapet. Monarhia a preluat fraiele puterii si a declarat oficial ca principiile sale calauzitoare sunt autodeterminarea, ortodoxia si traditia. Pasapoartele au fost deja de multa vreme arse in Piata Rosie si toti diplomatii straini au fost expulzati. Tara este incercuita de ?Marele Zid? rusesc si izolata de restul lumii?
Fara ornamente stilistice, precis, rece, calculat, violent pana la cruzime, cel mai recent roman al nonconformistului Vladimir Sorokin descrie o Rusie proiectata in viitor, dar cu trimiteri caustice inconfundabile la realitatile Rusiei actuale.
Opricinicii lui Ivan cel Groaznic, acea ?politie secreta? a arhanghelilor tarului creata pentru a-l sluji, continua sa bantuie istoria Rusiei si sa il serveasca pe Conducatorul suprem, indiferent de secol. Intre 1565 ? anul crearii opricinei de catre tar ? si 2027 sau chiar 2007, diferentele par sa fie practic inexistente.
O satira politica acerba, o antiutopie ce a dezlantuit dezbateri si polemici aprinse in cercurile literare si politice din Rusia, dar si in presa occidentala.
?Noi traim intr-o societate construita de Ivan cel Groaznic?, declara Sorokin intr-un interviu, ?iar cartea aceasta vorbeste, fireste, despre contemporaneitate si despre Moscova ca stat in stat?.

 

Vladimir Sorokin, nume emblematic al postmodernismului rus, s-a nascut in 1955 langa Moscova. A absolvit Institutul de Petrol si Gaze in 1977, dar nu a profesat niciodata ca inginer. S-a ocupat cu pictura, desenul, grafica de carte, arta conceptuala si a ilustrat peste cincizeci de carti. Scrie proza din 1977. Ca literat, s-a format in mijlocul artistilor si scriitorilor moscoviti underground ai anilor ?80. Primul sau roman, Coada , a aparut la Paris in 1985. Au urmat alte scrieri, printre care Norma, Cea de - a treizecea iubire a Marinei, Inimile celor patru, Roman, Slanina albastra, Gheata , Calea lui Bro , precum si volumele de proza scurta Ospatul si Primul subotnik. Este deopotriva autor de piese de teatru si de scenarii de film. In 2003, a compus pentru Teatrul Balsoi libretul unui spectacol de opera pe muzica lui Leonid Desiatnikov.
Cartile lui Vladimir Sorokin s-au bucurat de succese internationale, fiind publicate de case editoriale de prestigiu si traduse in peste zece limbi, de la franceza si engleza, pana la japoneza si coreeana.
Sorokin traieste in prezent la Moscova impreuna cu sotia si cei doi copii.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ziua opricinicului
Cartea Ziua opricinicului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ziua opricinicului - Vladimir Sorokin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Al 27-lea oras - Jonathan Franzen Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jonathan Franzen
9,49 lei
Oameni din Dublin - James Joyce Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
James Joyce
24,30 lei
Barbatul facut din bucati - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala