Povestiri cu Pat Hobby

Povestiri cu Pat Hobby - Francis Scott Fitzgerald
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPovestiri cu Pat Hobby
Comanda acum "Povestiri cu Pat Hobby - Francis Scott Fitzgerald" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
F. Scott Fitzgerald este cunoscut pretutindeni in lume datorita romanului-cult Marele Gatsby.  

Volumul Povestiri cu Pat Hobby recompune inceputurile cinematografului american, inainte sa devina o industrie.   Cele saptesprezece Povestiri cu Pat Hobby sint inspirate din propriile experiente ale F. Scott Fitzgerald, de pe vremea cind lucra pentru Universal Studios. Pat Hobby, scenarist la Hollywood, traieste intr-o saracie lucie, in ciuda succesului pe care l-a avut in epoca filmului mut. Viata i se reduce la alcool, cinism si o continua preumblare in preajma studiourilor. Majoritatea povestilor il descopera falit, mai tot timpul implicat marunte intrigi financiare sau avind legatura cu mult dorita aparitie pe genericele filmelor. Ineditele intimplari descrise in acest volum sint pline de umor si de nostalgie fata de inceputurile cinematografului american, inainte sa devina o industrie, cum sustine, cu amaraciune, protagonistul.  

"Pat Hobby, personajul principal din ciclul de saptesprezece povestiri scrise de F. Scott Fitzgerald, este mai mult sau mai putin un antierou. El este un omulet nascut intr-un mediu exploziv, in care starea naturala de spirit este iritabilitatea si cecurile neonorate sint o realitate fara sfirsit." ( Sunday Book Review )  

"Povestirile cu Pat Hobby reprezinta o contributie unica la literatura scrisa despre Hollywood, prin incercarea de a descrie relatia dintre scenarii si realizarea propriu-zisa a unui film. Pat Hobby nu este expresia felului in care se vedea pe sine F. Scott Fitzgerald, asa cum au sugerat unii critici, ci oglindeste lumea salbatica a Hollywoodului, in care personajul se straduia sa supravietuiasca." ( Publishers Weekly )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Povestiri cu Pat Hobby
Cartea Povestiri cu Pat Hobby in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Povestiri cu Pat Hobby - Francis Scott Fitzgerald" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Idolul Cicladelor - Julio Cortazar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Julio Cortazar
26,12 lei
Razboiul sfirsitului lumii - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
0,00 lei
Fiii norocului - Jeffrey Archer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jeffrey Archer
33,06 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala