Personalitatea si soarta organizatiilor

Personalitatea si soarta organizatiilor - Robert Hogan
Pret: 28,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPersonalitatea si soarta organizatiilor
  • Autor: Robert Hogan
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Profit
  • Categoria: Afaceri
  • ISBN: 978-606-588-215-7
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 184
  • Format carte: 15,6 ? 24,2 cm
Comanda acum "Personalitatea si soarta organizatiilor - Robert Hogan" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
AFLATI CUM INFLUENTEAZA PERSONALITATEA UMANA DESTINUL UNEI ORGANIZATII

Exista o legatura complexa intre personalitate si performanta si s-a dovedit ca personalitatea exercita o influenta directa asupra aptitudinilor si a stilului de leadership, asupra performantei echipelor si a eficientei organizationale, in general. In cartea de fata, autorul Robert Hogan ofera o descriere amanuntita a naturii personalitatii, aratand felul in care aceasta poate fi utilizata pentru a intelege, a evalua, a selecta, a respinge sau a forma organizatiile.

Informatiile din aceasta lucrare, scrisa de un psiholog specializat in domeniul organizational, sustin faptul ca personalitatea este o realitate palpabila si are un rol important atat in carierele oamenilor, cat si in soarta organizatiilor. Scopul autorului este acela de a creste abilitatea cititorului de a intelege oamenii ? felul in care acestia se aseamana, se deosebesc si motivele pentru care fac ceea ce fac. Inarmati cu aceasta intelegere, cititorii vor putea sa-si atinga scopurile personale, sociale si organizationale, intr-un mod mai eficient.

Datorita caracterului practic, aceasta carte este extrem de utila masteranzilor si tuturor celor care studiaza psihologia organizationala si leadership-ul.

?De la Bob Hogan am invatat - atat teoretic cat si practic - mai multe despre leadership si personalitate decat de la oricine altcineva. Avand in vedere ceea ce se intampla atat pe scena mondiala, cat si in sistemele noastre politice, de afaceri, de sanatate si educationale, ar trebui ca aceasta carte sa fie o lectura obligatorie pentru orice persoana investita cu autoritate. Leadership-ul este principala problema a zilelor noastre si, pana acum, am tolerat de mult prea multe ori performantele slabe sau mediocre ale liderilor nostri.? - Gordon J. Curphy, Presedinte C3, Coautor al ?Leadership: Enhancing the Lessons of Experience?

?Cu toate ca, in ceea ce priveste personalitatea, nicio carte nu poate oferi o cale de iesire din ceata in care se afla multi dintre cercetatorii comportamentului organizational, lucrarea de fata ofera raspunsuri la multe intrebari importante si este considerata, fara doar si poate, inovativa si actuala. Putini scriitori din domeniul stiintelor organizationale - sau chiar al psihologiei - isi transmit mesajul de o maniera atat de interesanta, cum reuseste Robert Hogan. Acesta insufleteste subiectul personalitatii si, drept urmare, prezinta concepte esentiale ale psihologiei personalitatii, explorate sau nu inainte.? - Timothy A. Judge Departamentul de management, Universitatea din Florida

Dr. Robert Hogan este un specialist de renume mondial, pe probleme de: leadership, evaluarea personalitatii si eficienta organizationala.

Hogan este foarte apreciat pentru demonstrarea influentei factorilor de personalitate asupra eficientei organizationale, din mai multe puncte de vedere - incepand de la climatul organizational si mergand pana la selectia si functionarea echipelor. Studiile lui in domeniul evaluarii personalitatii sunt remarcabile, fiind fondate pe diverse teorii, printre care si cea socio-analitica, la a carei dezvoltare a contribuit, si care sustine ca personalitatea se bazeaza pe adaptarea la mediul inconjurator.

Robert Hogan este autorul a peste 300 de articole si carti, printre ultimele sale lucrari publicate numarandu-se: The Hogan Guide (2007), Personality: Theories and Applications (2008), The Handbook of Personality Psychology (1997), The Perils of Accentuating the Positive (2009). Hogan si-a luat doctoratul la universitatea Berkeley din California, specializandu-se in evaluarea personalitatii. A fost profesor si sef al Catedrei de Psihologie a universitatii din Tulsa timp de 17 ani, iar inainte a fost profesor de psihologie si relatii sociale la universitatea Johns Hopkins. Este membru al Asociatiei Americane de Psihologie si a Societatii pentru Psihologie Industriala/Organizationala.

A primit numeroase premii pentru realizarile din cercetare si din domeniul academic, fiind in acelasi timp presedinte al Hogan Assessment Systems, cu sediul la Tulsa, Oklahoma.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Personalitatea si soarta organizatiilor
Cartea Personalitatea si soarta organizatiilor in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Personalitatea si soarta organizatiilor - Robert Hogan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Proiectarea Unei Noi Afaceri Saptamana Cu Saptamana - Steve Parks Diana Andreea Dobrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Steve Parks Diana Andreea Dobrescu
22,41 lei
Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat - Donald Keough Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Donald Keough
14,16 lei
Investitorul inteligent - Graham Benjamin Urmatoarea carte recomandata din categoria Afaceri
Graham Benjamin
85,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AfaceriCarti recomandate din categoria Afaceri