Parintii latini ai Bisericii - vol. 1

Parintii latini ai Bisericii - vol. 1 - Campenhausen Von Haus
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roParintii latini ai Bisericii - vol. 1
Comanda acum "Parintii latini ai Bisericii - vol. 1 - Campenhausen Von Haus" de pe libraria ishop la pretul de 15,30 lei
Descriere carte:
Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfarsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii.Hans von Campenhausen e unul dintre marii istorici ai gandirii patristice. Se simte cata placere ii face autorului sa vorbeasca despre personajele sale, sa ni le ?povesteasca' cu contextul lor intelectual si spiritual cu tot. Tertulian, polemistul neinduplecat si ardent al credintei, principi ai Bisericii, ca Ciprian sau Ambrozie, Ieronim, savantul filolog, vesnic agitat de stingheritoare vanitati, Augustin, pisc teologic si mistic care deseneaza hotarator orizontul crestinismului latin, Boethius, de o rigoare clasica, poate nu foarte crestina: ei au facut ca, in apusul Europei, crestinismul sa capete stil, sa ajunga la o statura proprie. Prin ei, autorul schiteaza epoca in care traditia crestina se cauta si se construia pe sine, cu fundamentele, intrebarile si crizele ei, cu libertatea si responsabilitatea pe care le cere Adevarul revelat.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Parintii latini ai Bisericii - vol. 1
Cartea Parintii latini ai Bisericii - vol. 1 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Parintii latini ai Bisericii - vol. 1 - Campenhausen Von Haus" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anul o mie si pacea lui Dumnezeu - Dominique Barthelemy Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Dominique Barthelemy
27,07 lei
Europa si intilnirea religiilor - Anca Manolescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Religie
Anca Manolescu
23,27 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ReligieCarti recomandate din categoria Religie