Panorama iluminismului

Panorama iluminismului - Dorinda Outram
Pret: 132,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPanorama iluminismului
  • Autor: Dorinda Outram
  • Editura: All
  • Colectia: Oferte Speciale Toamna 2009
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-571-783-4
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte:
Comanda acum "Panorama iluminismului - Dorinda Outram" de pe libraria ishop la pretul de 132,05 lei
Descriere carte:
Iluminismul este termenul folosit pentru a denumi o perioada istorica extrem de captivanta situata intre sfarsitul secolului al XVII-lea si Revolutia Franceza. Aceasta a fost epoca rationalismului si a tolerantei, o era a curiozitatii neingradite care avea ca obiect universul fizic si natura mintii umane, respingerea superstitiilor si o incredere sporita in observatie si experiment pentru a ajunge la adevar.   A fost, de fapt, epoca in care s-au pus temeliile lumii in care traim. In cartea de fata insa Iluminismul trezeste un interes deosebit nu datorita faptului ca este o structura de gandire unificata, ci pentru ca reprezinta momentul istoric ce a generat o miscare culturala in intreaga Europa si in America.

Dorinda Outram plaseaza ideile in cel mai larg context posibil, prezentand implicatiile lor sociale, politice si culturale si modul in care ele conditioneaza tratarea subiectului. Autoarea incearca sa explice ce a insemnat Iluminismul pentru contemporani, modul in care a afectat viata cotidiana (de pilda, prin raspandirea lecturii, a discutiilor deschise pe tema religiei si a relatiilor dintre sexe, autocunoasterea si introspectia, cercetarea stiintifica si progresele inregistrate de medicina). In capitolul final analizeaza impactul pe termen lung al Iluminismului, punand in balanta pe de o parte consecintele defavorabile si pe de alta efectele sale pozitive. Pentru a intelege in profunzime subiectul, autoarea a inclus o serie de biografii ale unor personalitati majore, o cronologie si o selectie de locuri care poarta inca pecetea Iluminismului.

In aceasta lucrare de peste 300 de pagini, care contine aproape 400 de ilustratii din diferite surse, cititorul ii poate cunoaste pe protagonistii Iluminismului in incercarea lor de a defini si redefini valorile epocii lor, un parcurs fascinant care, la fiecare nivel, de la discutiile din cafenele la astronomie, de la expeditiile de descoperiri pana la analizarea viselor, de la primele dictionare si enciclopedii pana la noua atitudine fata de casatorie si drepturile femeii reflecta revolutia intelectuala care a transformat si inca mai transforma constiintele noastre.

Dorinda Outram este profesor de istorie la catedra Franklin I. Clark a Universitatii din Rochester, New York. De-a lungul distinsei sale cariere academice a predat la Cambridge, Harvard, MIT, Max Planck Institute, Berlin, Centre National de Recherches Scientifiques, Paris. Printre lucrarile sale, alaturi de The Enlightenment (editie revizuita, 2005) mai amintim The Body and French Revolution (1989).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Panorama iluminismului
Cartea Panorama iluminismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Panorama iluminismului - Dorinda Outram" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Perfectul acrobat. Leonte Rautu, mastile raului - Tismaneanu, Vladimir; Vasile, Cristian Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Tismaneanu, Vladimir; Vasile, Cristian
49,50 lei
Istoria Casei Albe - Jean-Luc Hees Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jean-Luc Hees
37,05 lei
In intimitatea secolului 19 - Ioana Parvulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Ioana Parvulescu
37,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie