Ortodoxia si incercarea comunismului

Ortodoxia si incercarea comunismului - Andre Scrima
Pret: 43,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrtodoxia si incercarea comunismului
  • Autor: Andre Scrima
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor Andre Scrima
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-50-1815-3
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 472
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Ortodoxia si incercarea comunismului - Andre Scrima" de pe libraria ishop la pretul de 43,20 lei
Descriere carte:
"Comunismul este esentialmente harazit crestinismului; chiar fara sa ne-o marturiseasca explicit, chiar daca se preface ca dispretuieste crestinismul si ca este interesat de alte lucruri, 'mai serioase si mai insemnate' ... (progresul social, nivelul economic, lupta de clasa etc.), tinta lui adanca si statornica este lumea valorilor crestine, pe care le maimutareste, pe care le ataca pentru a le arata carentele, pentru a le sluji fara sa vrea, amintindu-ne de ele si reinsufletindu-le." Scrima incearca sa descrie comunismul ca pe un ciorchine de manifestari difuze, distingand cu o adevarata deosebire a duhurilor intre situatii si stari diferite. Cititorul va parcurge pe nerasuflate textele prezentului volum, simtind ca ele curg nemijlocit din experienta asumata a unei constiinte limpezi a ortodoxiei romanesti: comunismul, afirma Scrima in una din formulele lui abisale, "te sileste sa intelegi in ce grad este iminenta in istorie Apocalipsa, cat de implicata in timp este vesnicia. Comunismul ofera constiintei crestine oglinda intunecata a propriei ei imagini, locul in care aceasta isi poate contempla caderea." ( Vlad Alexandrescu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ortodoxia si incercarea comunismului
Cartea Ortodoxia si incercarea comunismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ortodoxia si incercarea comunismului - Andre Scrima" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Activistii marunti - Istorii de viata - Zolt?n Rost?s, Antonio Momoc Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Zolt?n Rost?s, Antonio Momoc
30,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism