Istoria politica a caderii regimurilor comuniste

Istoria politica a caderii regimurilor comuniste - Stelian Tanase
Pret: 38,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roIstoria politica a caderii regimurilor comuniste
  • Autor: Stelian Tanase
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Serie de autor
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 978-973-50-2420-8
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 448
  • Format carte: 15 x 22,5 cm
Comanda acum "Istoria politica a caderii regimurilor comuniste - Stelian Tanase" de pe libraria ishop la pretul de 38,70 lei
Descriere carte:
Cartea aceasta apare la douazeci de ani de la caderea regimurilor comuniste. Prima ei editie a vazut lumina tiparului acum zece ani, cu titlul Miracolul revolutiei si subtitlul O istorie politica a caderii regimurilor ... comuniste . Titlul era, evident, ironic, de vreme ce probam ca deznodamantul a fost inevitabil si nu a avut nimic miraculos. Unii au citit titlul ca anuntand un eseu politic despre anul 1989. Nu; cartea de fata este, de fapt, o cronica a evenimentelor de atunci. Ea se intinde de la mijlocul anilor '70 (Conferinta de la Helsinki, alegerea lui Karol Wojty?a papa, instalarea lui Ronald Regan la Casa Alba si a lui Margaret Thatcher in Downing Street 10th - asadar, de la invadarea Afganistanului la fenomenul Solidarnosc) pana la alegerea lui Gorbaciov la Kremlin, in martie 1985, si declansarea framantarilor cu caracter revolutionar in toate tarile din Europa Centrala si de Est.
Descrierea revolutiei din 1989 este miezul acestei carti, care urmareste evenimentele pana la puciul de la Moscova, din august 1991, demisia lui Gorbaciov si prabusirea URSS, cand am pus punct acestei cronici. Pentru a inlatura confuzia si din spirit de rigoare, am preferat sa inversez titlul cu subtitlul editiei din 1999, anuntand, mai clar, inca de pe coperta, intentiile autorului si natura acestei carti. ( Stelian Tanase )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Istoria politica a caderii regimurilor comuniste
Cartea Istoria politica a caderii regimurilor comuniste in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Istoria politica a caderii regimurilor comuniste - Stelian Tanase" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Antologia rusinii dupa Virgil Ierunca - Dan Talos, Nicolae Merisanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Dan Talos, Nicolae Merisanu
49,50 lei
Manifestul Partidului Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Karl Marx, Friedrich Engels
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism