Orfeu in infern

Orfeu in infern - Nicolae Breban
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrfeu in infern
Comanda acum "Orfeu in infern - Nicolae Breban" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
? Orfeu in infern reuneste cinci nuvele care vor sa readuca in discutia criticii si in atentia lectorilor romani genul nuvelistic ? specie a prozei care a dat literaturii mari creatori, de la C. Negruzzi la Caragiale sau Stefan Banulescu. Specie din pacate neglijata azi la noi (ca si in Franta sau Germania!) de scriitori si editori, romanul ? adesea un fals roman! ? ocupind vitrinele si etajerele. Una dintre nuvele, ?Rautaciosul adolescent?, este inspirata dintr-un scenariu al meu de film cu acelasi titlu, iar ?Booz? este un omagiu dedicat celei mai mari drame pe care a trait-o Romania sub comunism ? spolierea si umilirea taranului roman. ?Orfeu in infern? e o incercare de psihologie infantila in contact cu un urias exotic.? (Nicolae Breban)
? Scriitorul practica un joc estetic subtil, folosind dublurile cind ca un ecou dostoievskian, cind ca o parodie a dihotomiei proletcultiste dintre personajul pozitiv si personajul negativ. Autorul creeaza personaje vii ca reactii polemice la moduri de a fi legitimate anterior fie de catre clasicii romanului, fie de catre textul sau, dar acest mod de creatie devine in acelasi timp un procedeu, o conventie.? (Ion Simut)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Orfeu in infern
Cartea Orfeu in infern in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Orfeu in infern - Nicolae Breban" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Zece povestiri multilateral dezvoltate - Catalin Mihuleac Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Catalin Mihuleac
21,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri