Orbirea. Editie noua

Orbirea. Editie noua - Elias Canetti
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrbirea. Editie noua
  • Autor: Elias Canetti
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1267-3
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 568
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Orbirea. Editie noua - Elias Canetti" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Faima mondiala a romanului Orbirea , scris cind Elias Canetti avea doar douazeci si sase de ani, a venit tirziu, intirziata de evenimente politice, desi importanta cartii fusese recunoscuta si salutata cu entuziasm de Thomas Mann, Hermann Broch, Hermann Hesse si altii. Tradusa peste tot in lume, Orbirea face parte dintre marile carti ale literaturii europene din secolul XX.

Orbirea zugraveste o lume stranie, o lume a nebuniei, o pseudorealitate a unor psihopati, in care toate personajele sufera de o forma oarecare de dementa, de la principalul protagonist, savantul Kien, a carui evolutie paranoica este urmarita pina la deznodamintul tragic si totodata - in reprezentarea lui proprie - eliberator, de la menajera si, ulterior, sotia sa, Therese, pina la intendentul Pfaff, la piticul cocosat Fischerle si chiar la psihiatrul Kien, fratele savantului. Toti poarta tare fizice, psihice si spirituale care le reduc existenta la o singura preocupare obsesiva, prin prisma careia vad si traiesc totul. Kien este carturarul inchis in turnul de fildes al imensei sale biblioteci de specialitate, intelectualul care nu intelege sa accepte vreo alta preocupare si care nu vrea sa jertfeasca nici o clipa in afara cercetarilor sale. El este "capul fara lume", cu viata rinduita si planificata pina la secunda, a carui obsesie este declansata de temerea de-a nu orbi, temere care-i aminteste de Eratosthene si de arderea bibliotecii din Alexandria.

Premiul Nobel pentru Literatura in 1981!

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Orbirea. Editie noua
Cartea Orbirea. Editie noua in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Orbirea. Editie noua - Elias Canetti" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Goana nebuna a lumii - Colum McCann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Colum McCann
47,49 lei
Acolo unde tigrii sunt la ei acasa - Jean-Marie Blas de Robles Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean-Marie Blas de Robles
56,05 lei
Imbratisarea - Martin Gulich Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Martin Gulich
18,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala