Omul fara insusiri (doua volume)

Omul fara insusiri (doua volume) - Robert Musil
Pret: 94,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmul fara insusiri (doua volume)
  • Autor: Robert Musil
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-0518-7
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 1416
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Omul fara insusiri (doua volume) - Robert Musil" de pe libraria ishop la pretul de 94,05 lei
Descriere carte:
Un roman de referinta al secolului XX si una dintre capodoperele modernismului literar. Actiunea este plasata in Viena lui Freud si Schnitzler, in perioada imediat anterioara izbucnirii Primului Razboi Mondial, si il are in centru pe Ulrich, un matematician a carui atitudine pasiva si indiferenta fata de viata a fost considerata simptomatica pentru momentul istoric al declinului utopiei imperiale. In spiritul marelui roman realist de secol XIX, intentia lui Musil este de a realiza o ampla fresca sociala, cuprinzind categoriile cele mai reprezentative ? de la membri ai inaltei societati a timpului pina la elemente ale lumii interlope ? si tipuri morale si psihologice de o mare varietate. Contextul istoric, marcat de tensiunea dintre constiinta unui declin inevitabil si delirul grandorii, isi pune amprenta asupra personajelor: fapturi nevrotice sau de­a dreptul demente, cu o sexualitate devianta (ultima parte a romanului este dominata de relatia incestuoasa a lui Ulrich cu sora lui, Agathe), vestigii ale unei epoci pe cale de a se stinge. Adevarat precursor al romanului negru postbelic, Musil este, totodata, unul dintre scriitorii care au reusit sa impuna o viziune articulata si emblematica a Europei Centrale si a tarelor, complexelor si aspectelor ei intunecate.

??Principiul artei consta in variatiuni neincetate?, scria Musil. Dublarea motivelor, a celor apartinind planului gindirii si, respectiv, al actiunii propriu-zise, repetitii, modulatii iluminindu-se reciproc, acestea sint elementele care structureaza Omul fara insusiri . In fracturari prismatice, substanta tematica a cartii se deschide ca un evantai si se infatiseaza in nenumarate fatete. Ceea ce il intereseaza pe Musil ca reprezentind corpul concret al romanului nu este un complex de intimplari, ci un complex de semnificatii.? (Wolfdietrich Rasch)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omul fara insusiri (doua volume)
Cartea Omul fara insusiri (doua volume) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omul fara insusiri (doua volume) - Robert Musil" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O zi - David Nicholls Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Nicholls
47,40 lei
Nemurirea - Kundera Milan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kundera Milan
28,80 lei
Dupa banchet - Mishima Yukio Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mishima Yukio
7,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala