Purificare

Purificare - Sofi Oksanen
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPurificare
Comanda acum "Purificare - Sofi Oksanen" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Sofi Oksanen este cea mai importanta scriitoare finlandeza contemporana, iar Purificare, cel mai cunoscut roman al sau.

Cartea a fost tradusa in 41 de tari si a fost recompensata cu peste 10 premii literare importante, intre care si prestigiosul Femina Etranger (2010).  

Romanul Purificare construieste o complexa drama de familie pe fundalul Estoniei rurale din timpul dictaturii sovietice si apoi din anii ?90, detaliind consecintele pe care le au abuzurile si violentele unui regim represiv. Aliide Truu isi traieste batrinetile in singuratate, la marginea unui sat depopulat, pregatindu-si leacurile si muraturile si ascultind radioul, cind in curtea ei apare peste noapte o fata necunoscuta, vorbind o estoniana invechita, cu accent rusesc. Fata este o fugara, iar din gesturile nervoase si speriate, din povestile pe care le spune, Aliide recunoaste in tinara speriata o victima a unor violente ce-i evoca dureros traume asemanatoare, pe care, la rindul ei, a trebuit sa le indure si sa le tainuiasca pentru a ramine in viata. Pe masura ce Aliide si Zara se apropie tot mai mult, legaturile dintre ele ies la lumina, dezvaluind amintiri reprimate si constientizarea unui rau ce continua sa faca victime mult timp dupa ce radacina sa a disparut.  

"Marirea si decaderea sint temele alese de Sofi Oksanen pentru romanul sau, Purificare, o carte pe care nu v-as recomanda s-o cititi noaptea. Ea readuce in memorie lucruri pe care le voiam uitate, grozavii intimplate in momentele de ratacire ale lumii, si spune povestea a milioane de oameni impinsi in mijlocul dezastrului, pentru a-si gasi fericirea spulberata si destinul aflat la nesfirsit in miinile unor tirani. Intimplarile sint vazute prin ochii a doi oameni instrainati - o batrina ciudata si o tinara razvratita si traumatizata -, amanunt ce face efectul romanului cu atit mai puternic." ( The Economist )  

"Un roman de o minunata subtilitate, ce o apropie pe Sofi Oksanen de cei mai buni scriitori ai momentului." ( Kirkus Reviews )  

"Diversitatea abordarilor romanului Purificare este socanta. Firul narativ traverseaza marile teme ale umanitatii ? rusinea, tradarea, vina, ispasirea ? cu o seriozitate si o complexitate a interpretarii demne de marea literatura." ( Sanomat, Finlanda)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Purificare
Cartea Purificare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Purificare - Sofi Oksanen" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Calatoriile lui Gulliver  - Jonathan Swift Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jonathan Swift
13,30 lei
Zbor spre libertate - Pia Pillat Edwards Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Pia Pillat Edwards
26,60 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala