Octavian Goga Cenzurat

Octavian Goga Cenzurat - Rau Aurel
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOctavian Goga Cenzurat
  • Autor: Rau Aurel
  • Editura: Dacia
  • Colectia: Alternative
  • Categoria: Nefiltrate
  • ISBN: 973-35-1885-9
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte:
Comanda acum "Octavian Goga Cenzurat - Rau Aurel" de pe libraria ishop la pretul de 23,54 lei
Descriere carte:
E greu de crezut ca poate fi ceva redresat, smuls dintelui vremii, din curgerea unui periodic - si totusi noi aici ne propunem o asemenea tentativa: sa intoarcem din departari un numar din multe sute, pe care le-a alcatuit prin decenii revista Steaua; si care alcatuire n-a vazut lumina zilei niciodata. Aceasta, alcatuirea, o tentativa monografica, trebuia sa apara in luna aprilie 1966, numara 192 de pagini, constituind o carte - cum de atatea ori, cum va spune despre fapta redactiei noastre, in general, poetul Tudor Arghezi intr-un salut publicat ?n 1964. Ea Steaua (n.n) publica anual nu cate un singur volum, dar cate douasprezece volume luxoase, cu o nobila discretie in eleganta. In fragmentul pe care l-am reluat, autorul Cuvintelor potrivite potrivea nici mai mult nici mai putin decat o metafora. Si iata cum figura de stil devine realitate, printr-un joc de soarta.
  Un noroc a vrut ca intr-o arhiva fara nimic metodic, intre lucruri ale mele de scriitor, scrisori si taieturi din presa si fotografii si ciorne si orice, sa nimereasca si sa se piarda frumos si spaltul unei atari -n-a fost sa fie- . Si in consecinta azi, pentru un cititor serios si nemuncit de ranchiuna, sa putem pune pe masa un Octavian Goga cenzurat.
   Aurel Rau

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Octavian Goga Cenzurat
Cartea Octavian Goga Cenzurat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Octavian Goga Cenzurat - Rau Aurel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Anul Gol - Pilniak Boris Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Pilniak Boris
9,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
NefiltrateCarti recomandate din categoria Nefiltrate