Oameni si carti

Oameni si carti - Gabriel Dimisianu
Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOameni si carti
Comanda acum "Oameni si carti - Gabriel Dimisianu" de pe libraria ishop la pretul de 28,02 lei
Descriere carte:
Oameni si carti , continuarea volumului Amintiri si portrete literare , completeaza galeria scriitorilor deveniti personaje de memorii si jurnal. Inca din studentie - consumata in anii apasatori ai republicii populare -, viitorul critic literar a avut sansa unor intilniri memorabile. Acestea au continuat la Romania literara , unde Gabriel Dimisianu se afla si acum, in centrul vietii culturale.
Noul volum ne dezvaluie o lume privita din interior, o lume inaccesibila si plina de culoare. Aceste memorii necesare intr-un secol al uitarii completeaza lacunele si raspund la semnele de intrebare ale unui tom subiectiv si obiectiv in acelasi timp, de istorie a literaturii romane.
?Nici autosacralizante, nici resentimentare, amintirile si portretele din cartea lui Gabriel Dimisianu se delimiteaza apoi, si inca foarte net, de masa productiilor de gen si prin locul autorului in raport cu lumea evocata.
In raspar cu egocentrismul exhibitionist in virtutea caruia multi dintre scriitorii de memorii, jurnale, confesiuni, autobiografii etc. isi atribuie, poate compensatoriu, rolul de pivot al universului, hipertrofiindu-si statura pina la gigantism in orice ipostaza si prefacindu-si contemporanii in pigmei si in bicisnici, Gabriel Dimisianu face in mod constant parte celorlalti si celuilalt." (Mircea Iorgulescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Oameni si carti
Cartea Oameni si carti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Oameni si carti - Gabriel Dimisianu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica