Adversarul

Adversarul - Emmanuel Carrere
Pret: 0,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roAdversarul
Comanda acum "Adversarul - Emmanuel Carrere" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
La 9 ianuarie 1993, Jean-Claude Romand si-a omorat sotia, cei doi copii, parintii si-apoi a incercat, in van, sa se sinucida. Ancheta a scos la iveala faptul ca nu era medic asa cum pretindea si ca, lucru inca si mai greu de crezut, nu era nimic altceva. Mintea de mai bine de optsprezece ani, iar aceasta minciuna nu acoperea nimic. Pe cale de-a fi descoperit, a preferat sa-i suprime pe aceia a caror privire n-o putea suporta. A fost condamnat la inchisoare pe viata.
L-am contactat, am asistat la procesul sau. Am incercat sa povestesc neabatut, zi dupa zi, aceasta viata de singuratate, de impostura si absenta. Sa-mi imaginez ce-i trecea prin minte de-a lungul orelor goale, fara de planuri sau martori, pe care toata lumea presupunea ca si le petrecea la serviciu si pe care, de fapt, le pierdea prin refugii pe autostrada sau in padurile din Jura. Sa inteleg, in sfarsit, ce anume dintr-o experienta umana extrema m-a tulburat intr-atat de profund si tulbura, cred, pe oricare dintre noi.

Emmanuel Carrere

Acest roman a fost ecranizat de Nicole Garcia sub titlul L'Adversaire avandu-l in rolul principal pe Daniel Audeuil. Filmul s-a bucurat de un mare succes, si a putut fi vizionat si in Romania, incepand cu toamna anului 2003.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Adversarul
Cartea Adversarul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Adversarul - Emmanuel Carrere" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Martin luther, un destin  - Lucien Febvre Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Lucien Febvre
10,26 lei
Doamna secretar de stat - Madeleine  Albright Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Madeleine Albright
52,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica