O fata de preot

O fata de preot - George Orwell
Pret: 25,60 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO fata de preot
  • Autor: George Orwell
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasicii Modernitatii
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-681-459-4
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 360
  • Format carte: 106 x 180
Comanda acum "O fata de preot - George Orwell" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
O fata de preot , roman cenzurat de exigentele vremurilor in care a aparut pentru prima data, este publicat in aceasta colectie intr-o traducere cit mai apropiata de originalul propus de Orwell ? acesta s-a pierdut, insa anumite pasaje au putut fi reconstruite. Dorothy Hare, protagonista, fiica a unui paroh dintr-un orasel de tara, duce o viata anevoioasa, marcata de lipsuri, dar ase­zata. Acest gen de viata pare sa i se potriveasca si isi indeplineste sarcinile condusa de credinta si de puterea morala, care o ajuta sa treaca peste ceasurile de oboseala si disperare. Imprejurari neasteptate o arunca, insa, in lumea metropolei londoneze sau a periferiilor mizere ale unui oras in care Dorothy are ocazia sa cunoasca puterea inraita a banului. Aventura protagonistei devine prilej pentru o critica amara a unei societati in care diferentele de clasa sint fatale, prejudecatile abunda, apartenenta la o biserica sau alta devine un joc de aparente, din nou, fatal in ochii cuviosilor de mahala, iar credinta incepe sa-si arate neputinta.  

?Bine proportionata, scrisa intr-o maniera oricind actuala, O fata de preot are vigoarea si unitatea organica de neconfundat pe care i le poate da numai un scriitor genial.? ( Saturday Review)  

?Prins de firul fascinant al lecturii, cititorul nu tre-buie sa uite de apetenta autorului pentru fragilitatea realului, pentru lipsa lui de perfectiune, pentru momentele lui spumoase. De aici apare, de obicei, si dificultatea, cind vine vorba de cartile lui Orwell: e atit de greu sa faci diferenta intre fictiune si realul pe care-l rascoleste?? ( Booklist )  

? O fata de preot este un minunat exemplu de so-brietate, de satira ascutita si de ironie, toate puse la lucru de o inteligenta neobosita.? ( Milwaukee Journal)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O fata de preot
Cartea O fata de preot in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O fata de preot - George Orwell" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Amantul doamnei Chatterley  - D.h. Lawrence Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
D.h. Lawrence
30,40 lei
Eseuri - Marcel Proust Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Marcel Proust
37,99 lei
Marturisirile escrocului Felix Krull - Thomas Mann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Thomas Mann
37,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica