No exit

No exit  - Ioan Es. Pop
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNo exit
Comanda acum "No exit  - Ioan Es. Pop" de pe libraria ishop la pretul de 28,50 lei
Descriere carte:
In 1994, cand a izbucnit pe piata ieudul fara iesire, cei mai multi dintre noi inca ne aflam incrancenati in utopia schimbarilor social-politice radicale. Atunci, Ieudul lui Ioan Es. Pop, ca si figurile Mortii in poetica lui Cristian Popescu, au surprins copios, intr-un mod oarecum visceral, as zice, tocmai prin caracterul de exceptie, funebru-stralucitor. Ieudul lui Ioan Es. Pop a impresionat, a avut o reala forta de impact la critica literara, dar nu a facut scoala, nu a iradiat. Era foarte greu, intr-atata era de coplesitoare vana poetica prin care locul-neloc (satul, caminul de nefamilisti, camera cavou, carciuma ca iad ritualic) devine emblema a sfarsitului continuu, generator de himere cosmaresti.

Este limpede ca 1994, 1996 si 1999 - ieudul fara iesire, porcec si pantelimon 113 bis - configureaza o geografie hipnotica a mortii vii si a agoniei ca traire substantiala. O harta a suferintei expiatorii de unica forta si frumusete in poezia noastra de dupa 1989. Ma intreb: oare se poate merge mai departe? Unde? Si cum? Dan C. Mihailescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre No exit
Cartea No exit  in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "No exit - Ioan Es. Pop" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal de bord  - Jean Bart Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Jean Bart
12,35 lei
De ce plangeti, domnisoara? - Ilinca Balas Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ilinca Balas
28,21 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana