Mutilare

Mutilare - Dan Stanca
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMutilare
Comanda acum "Mutilare - Dan Stanca" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
Dan Stanca repune in discutie statutul omului contemporan dezradacinat, intr-o lume desacralizata, lipsita de repere autentice. O ampla viziune apocaliptica leaga ultimele evenimente ale zilei de fapte - atestate istoric sau fabuloase - petrecute in subteranele unui trecut tenebros.

Mutilare sau castrare... Cine nu-si aminteste de Rascoala lui Liviu Rebreanu? De taranii care l-au pedepsit drastic pe fiul desfrinat al arendasului Platamonu?

Dan Stanca asaza acelasi supliciu intr-o alta perspectiva. Intre Bucurestiul anilor 2000 si Transnistria anilor '40 distanta nu e chiar atit de mare. Acolo, comisarii sovietici prizonieri erau supusi unui teribil tratament. Ceea ce s-a intimplat odinioara a coborit insa, printr-o fatalitate de fier, in prezent.

Mutilare  nu este doar schimbarea la trup si la fata a lui Horia, barbatul mistuit de o pasiune supraomeneasca, ci este insusi destinul unui popor. Un popor adinc mutilat atit in carne, cit si in suflet. Si care nu reuseste sa se vindece.
Roman-dezbatere, Mutilare va stirni numeroase controverse, si nu doar in lumea literelor.
  ?Dan Stanca e un eretic... promotor aproape singular al radicalismului spiritualist si metafizic intr-o literatura aflata sub zodia relativismului, el este in acelasi timp un reprezentant de frunte al celei mai importante tendinte din proza noastra postdecembrista: realismul vizionar si apocaliptic... spiritualismul sau ortodox cu derivatii gnostice si ezoterice se asociaza cu un scepticism radical..."(Paul Cernat)
 
?Neoexistentialismul prin care a fost deja caracterizat il asaza pe Dan Stanca in linia scriitorilor cu viziune. Aproape nimic din ceea ce i se poate reprosa nu mai risca sa traga in jos balanta receptarii sale. Ramine doar eventualitatea  - din nefericire neglijabila - ca lumea de azi sa-si schimbe radical traiectoria. Caz in care disperarile lui n-ar mai fi si ale celor care-l citesc." (Tania Radu)  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mutilare
Cartea Mutilare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mutilare - Dan Stanca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Trenul de Trieste - Domnica Radulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Domnica Radulescu
38,00 lei
Orasul jumatatilor de inger - Florin Toma Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Florin Toma
31,30 lei
Un Loc Bun Sa Te Sinucizi - Sandulescu Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Sandulescu Mircea
30,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana